Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Την Τετάρτη 25-10-2017 αντιπροσωπεία της ΕΕΧ, αποτελούμενη από την Πρόεδρο, κ. Φιλλένια Σιδέρη, την Γενική Γραμματέα, κ. Ευγενία Λαμπή και το Νομικό Σύμβουλο της ΕΕΧ, κ. Νάσο Μιχελή είχε μετά από προσπάθεια ενός και πλέον χρόνου συνάντηση εργασίας με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ, κ. Τσακίρη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή, κ. Λιαπάκη.

Το θέμα της συνάντησης ήταν εξαιρετικά σοβαρό και αφορά στον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) για μεγάλο αριθμό συναδέλφων χημικών οι οποίοι εργάζονται εκτός εργαστηρίου και δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των βαρέων - ανθυγιεινών με τον ισχύοντα νόμο.

Στην πολύ ουσιαστική συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του θέματος και συμφωνήθηκε ότι το πρώτο βήμα θα είναι η σύσταση ενός νέου ΚΑΔ , ο οποίος θα συνοδεύεται από το ορθό ασφαλιστικό πακέτο, ώστε όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής να κλείσει η βρύση που τροφοδοτεί το πρόβλημα.

Στην συνέχεια ενδεχομένως θα απαιτηθούν και επιπλέον διορθωτικές κινήσεις, για τις οποίες συμφωνήθηκε να υπάρξει ανοιχτή γραμμή συνεργασίας και επικοινωνίας για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση εργασίας στο ΙΚΑ υπήρξε ουσιαστική και παραγωγική και καλλιέργησε την αισιοδοξία για την άμεση επίλυση του προβλήματος, το οποίο ταλαιπωρεί όλους τους συναδέλφους, ιδίως τους εργαζόμενους στο Ιδιωτικό τομέα ή με συμβάσεις έργου και την ένταξή τους στην κατηγορία που περιγράφει με ακρίβεια τα προσόντα τους και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τους.

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, εν όψει του επικείμενου εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, διοργανώνει εκδήλωση

"Στη μνήμη των πεσόντων και αγωνισθέντων Χημικών του Έπους της Αλβανίας"

την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Τελετών της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Κάνιγγος 27.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δρ. Γεώργιος Σούρλας, πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής, πρ. Υπουργός και συγγραφέας, με θέμα: "Το εθνικό χρέος προς τους άταφους ήρωες του 1940".

Για να έχουμε (και να κοινοποιήσουμε) ένα πλήρη κατάλογο των πεσόντων και αγωνισθέντων Χημικών ή και γονέων Χημικών παρακαλείσθε να μας γνωστοποιήσετε τα ονόματα ταυτόχρονα με τη δήλωση συμμετοχής στην ιστορική αυτή εκδήλωση το συντομότερο δυνατόν.

Ο Πρόεδρος, Δαμιανός Αγαπαλίδης

Ο Γενικός Γραμματέας,Ιωάννης Ζαργάνης

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Αξιότιμα μέλη του επιστημονικού τμήματος Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών

Το Δ.Σ του Επιστημονικού τμήματος Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία της ΕΕΧ σας καλεί σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, και ώρα 19:00, στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Χημικών,

με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

  1. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής
  2. Απολογισμός ΔΣ
  3. Ορισμός εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του καινούργιου Δ.Σ.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει απαρτία, η συνέλευση θα επαναληφθεί στις 25 Οκτωβρίου 2017, και ώρα 19:00, στα κεντρικά γραφεία της ΕΕΧ.

Ο πρόεδρος του Τμήματος: Ο γραμματέας του Τμήματος:

Θ. Κουιμτζής Ι. Κατσογιάννης

Κατηγορία Ανακοινώσεις
Ακολουθήστε μας
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ