Παιδείας & Χημικής Εκπαίδευσης 8/4/2014

Πρόσκληση για την επιλογή μέντορα για την 46η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας

Προσκαλούνται όσοι συνάδελφοι από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως μέντορες της ελληνικής ομάδας, που θα συνοδεύσει τους μαθητές στην 46η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας που θα πραγματοποιηθεί στο Βιετνάμ από 21-28 Ιουλίου του 2014, να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα με e-mailστο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με την ένδειξη: Μέντορας Ολυμπιάδας, μέχρι τις 25 Μαΐου 2014.

Η επιλογή του μέντορα θα γίνει από τη ΔΕ της ΕΕΧ, μετά από πρόταση του ΤΠΧΕ, με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

·                      Τη διαθεσιμότητά του να συμμετάσχει στην προετοιμασία των μαθητών, στο Χημικό Τμήμα το οποίο θα την αναλάβει.

·                      Την άριστη γνώση αγγλικών και αγγλικής χημικής ορολογίας.

·                      Την πολύ καλή χρήση word, excelκαι σχεδιαστικού χημικών ενώσεων.

Επισημαίνεται ότι η Κ.Υ. της ΕΕΧ δεν καλύπτει έξοδα μετάβασης και διαμονής του Μέντορα στην πόλη που βρίσκεται το Πανεπιστήμιο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση των μαθητών.[1]

 

Οι υποχρεώσεις των μεντόρων είναι:

α) συμμετοχή στην εκπαίδευση των μαθητών που θα λάβουν μέρος στην Ολυμπιάδα, η οποία διαρκεί περίπου 3 βδομάδες μετά το πέρας των απολυτηρίων εξετάσεων και περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και εργαστηριακές ασκήσεις σε θέματα που περιέχονται στην ύλη της Ολυμπιάδας και η οποία πραγματοποιείται σε Πανεπιστημιακό Τμήμα Χημείας.

β) συμμετοχή στις συνεδριάσεις των μεντόρων στην IChO, στις οποίες:                    

ι) συζητούνται τα θέματα της Ολυμπιάδας, γίνονται παρατηρήσεις, διορθώσεις, διευκρινίσεις και ορίζεται η βαθμολογία κάθε θέματος,

ιι) γίνεται μετάφραση των θεμάτων από τα αγγλικά στα ελληνικά και

ιιι) γίνεται διόρθωση των γραπτών της ομάδας και συμμετοχή στη διαδικασία της «διαιτησίας».

 

 

 

 



[1]Η ανακοίνωση του Χημικού τμήματος που θα αναλάβει την προετοιμασία θα γίνει στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ την 1η εβδομάδα του Μαΐου.

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30