Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας 5/6/2014

Δελτίο Τύπου της Ε.Ε.Χ. - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δελτίο τύπου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου έχει διεθνώς καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» με στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενεργοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών, ως επίσημος σύμβουλος του Κράτους, καταθέτει  επί σειρά ετών τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της χημικής ρύπανσης του περιβάλλοντος που προκαλείται από ποικίλες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες και η οποία έχει δυσμενείς επιπτώσεις, τόσο στην υγεία του ανθρώπου, όσο και στα οικοσυστήματα. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζει ότι η προστασία του Περιβάλλοντος και η εφαρμογή κανόνων αειφόρου ανάπτυξης δεν μπορεί παρά να έχει διεπιστημονικό χαρακτήρα και γι αυτό συνεργάζεται με πολλούς άλλους επιστημονικούς φορείς.

Στη σημερινή δύσκολη για τη χώρα οικονομική συγκυρία που η οικονομική ανάπτυξη είναι το ζητούμενο, η Ένωση Ελλήνων Χημικών θεωρεί, ότι το περιβάλλον είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης. Αντίθετα, απαιτείται μεγαλύτερη επαγρύπνηση για την υπεράσπιση του φυσικού και του αστικού περιβάλλοντος, καθώς και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Πρέπει να ενταθούν οι δράσεις για αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου και την υιοθέτηση περιβαλλοντικών πολιτικών με στόχο την αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος, την ενθάρρυνση «πράσινων» πρακτικών στην ενέργεια και τη βιομηχανία, τον αυστηρό έλεγχο και παραδειγματική τιμωρία των ρυπογόνων δραστηριοτήτων, τη μείωση της έκθεσης του πληθυσμού σε επικίνδυνους ρύπους του αέρα, του νερού και της τροφής, την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30