Παρατηρητήριο 17/4/2005

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ / ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ"

Με σκοπό την καλύτερη δυνατή ανταπόκρισή μας στο αυξημένο ενδιαφέρον σας για το συγκεκριμένο σεμινάριο (για το οποίο έχουν ήδη παραληφθεί περισσότερες από 100 αιτήσεις), κρίνεται αναγκαία η διεξαγωγή του σε δύο κύκλους (Α' & Β') .

Ο Α' κύκλος θα διενεργηθεί εντός του χρονικού διαστήματος που είχε ανακοινωθεί και συγκεκριμένα την Παρασκευή 10 Ιουνίου (14:00-20:00) & το Σάββατο 11 Ιουνίου (09:00-20:30).

Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του Β' κύκλου, θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατόν.
( Πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής Β' Κύκλου: 8-9 Ιουλίου.)

Θα υπάρξει εκ μέρους μας τηλεφωνική επικοινωνία με κάθε έναν από τους ενδιαφερόμενους εντός της εβδομάδος (από 18/5), με σκοπό την παροχή οδηγιών για την επιβεβαίωση εγγραφής στο Α' ή στον Β' κύκλο του σεμιναρίου, τον τρόπο είσπραξης των διδάκτρων, και λοιπές σχετικές πληροφορίες .

Το τμήμα Αναλυτικής Χημείας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών -ΕΕΧ, είναι αρμόδιο για την επιστημονική εποπτεία του σεμιναρίου. Το « ‘ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ' της Επαγγελματικής Απασχόλησης των Χημικών & των Εξελίξεων στην Επιστήμη της Χημείας» είναι αρμόδιο για την συνολική διαχείριση της υλοποίησης του σεμιναρίου.

Η διάρκεια του σεμιναρίου προϋπολογίζεται ότι θα είναι 2-3 ημέρες ( 16 έως 20 διδακτικές ώρες) και το κόστος του θα είναι αντίστοιχα 120 έως 150 €.
To σεμινάριο στοχεύει στην ενημέρωση των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων, που απασχολούνται στα Εργαστήρια Ελέγχου Φαρμάκων καθώς και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων ( RD ), για τις απαιτήσεις των Προτύπων ( ISO 17025, Φαρμακοποιία, GLP ) κατά την εφαρμογή των αναλυτικών μεθόδων στον έλεγχο ποιότητας φαρμάκων.

Πληροφορίες – αιτήσεις - εγγραφές:
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27, 10682 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.210- 3821524
Fax 210-3833597
και 6978 118038 (Γ. Αθηναίος)

Επισυνάπτεται σχετική αίτηση

Σκοπός:

To σεμινάριο στοχεύει στην ενημέρωση των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων, που απασχολούνται στα Εργαστήρια Ελέγχου Φαρμάκων καθώς και στην α νάπτυξη ν έων π ροϊόντων ( RD ), για τις απαιτήσεις των Προτύπων ( ISO 17025, Φαρμακοποιία, GLP ) κατά την εφαρμογή των αναλυτικών μεθόδων στον έλεγχο ποιότητας φαρμάκων. Η διασφάλιση ποιότητας των αναλυτικών αποτελεσμάτων είναι υποχρέωση των εργαστηρίων, απέναντι στην κοινωνία, τους κρατικούς φορείς και τις επιχειρήσεις παραγωγής φαρμάκων και είναι προϋπόθεση για την πιστοποίηση ή διαπίστευση των εργαστηρίων, σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα πρότυπα και πρακτικές.

Αντικείμενο:

 • Εισαγωγή στη Διασφάλιση Ποιότητας στα Εργαστήρια Ελέγχου Φαρμάκων / Έλεγχος Ποιότητας Φαρμάκων
 • Επικύρωση / Επαλήθευση Αναλυτικών Μεθόδων
 • Υπολογισμός Αβεβαιότητας
 • Διασφάλιση Ποιότητας Αποτελεσμάτων (Εσωτερικός και Εξωτερικός Έλεγχος Ποιότητας)
 • Διακρίβωση / Έλεγχος Καλής Λειτουργίας / Έλεγχος Καταλληλότητας Συστήματος Αναλυτικών Οργάνων
 • Εφαρμογές στις Διάφορες Αναλυτικές Τεχνικές και Λοιπούς Ελέγχους
 • Υγροχρωματογραφία
 • Αεριοχρωματογραφία
 • Φασματοφωτομετρία UV - Vis
 • Φασματοφωτομετρία Ατομικής Απορρόφησης
 • Ογκομετρική Ανάλυση
 • Έλεγχος Ενδοτοξινών
 • Έλεγχος Στειρότητας
 • Φαρμακοτεχνικοί και Λοιποί Ελέγχοι

Πραγματοποίηση:

Το τμήμα Αναλυτικής Χημείας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών -ΕΕΧ, είναι αρμόδιο για την επιστημονική εποπτεία του σεμιναρίου (επιλογή εισηγητών και ύλης). Το « ‘ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ' της Επαγγελματικής Απασχόλησης των Χημικών & των Εξελίξεων στην Επιστήμη της Χημείας» είναι αρμόδιο για την συνολική διαχείριση της υλοποίησης του σεμιναρίου.

Η διάρκεια του σεμιναρίου προϋπολογίζεται ότι θα είναι 2-3 ημέρες ( 16 έως 20 διδακτικές ώρες) και το κόστος του θα είναι αντίστοιχα 120 έως 150 €.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε άρτια εξοπλισμένες αίθουσες της ΕΕΧ μέσα στο χρονικό διάστημα από 27 Μαΐου μέχρι και 12 Ιουνίου . Το αναλυτικό πρόγραμμα με τις οριστικές ημερομηνίες διεξαγωγής (εντός του χρονικού διαστήματος από 27/5 έως 12/6) θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ, μέχρι τις 12 Μαΐου. Θα ληφθεί πρόνοια ώστε το σεμινάριο να λάβει χώρα εκτός ωραρίου εργασίας (απόγευμα Παρασκευής-Σαββατοκύριακο), για μεγαλύτερη διευκόλυνση των εργαζομένων συναδέλφων. Για λόγους εύρυθμης διεξαγωγής του σεμιναρίου , ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπεράσει τα 45 άτομα. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί από την ΕΕΧ στους συμμετέχοντες ‘Βεβαίωση Παρακολούθησης του Σεμιναρίου'.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει :

 • μέχρι τις 30 Απριλίου να δηλώσουν την συμμετοχή τους συμπληρώνοντας ‘Αίτηση Ενδιαφερομένου' στα γραφεία της ΕΕΧ – Κάνιγγος 27 6 ος όροφος , ή αποστέλλοντάς την συμπληρωμένη στο fax 210 3833597 , ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.( Κατεβάστε την ‘Αίτηση Ενδιαφερομένου').
 • Η αίτηση είναι επίσης διαθέσιμη στα γραφεία της ΕΕΧ, και μπορεί επίσης να σας αποσταλεί με fax μετά από τηλεφωνική σας επικοινωνία στο τηλ: 210 3821524.)
 • μέχρι τις 18 Μαΐου να επικυρώσουν την συμμετοχή τους με την καταβολή ποσού 60 και να εξοφλήσουν το κόστος του σεμιναρίου μέχρι και την προηγουμένη ημέρα από την οριστική ημερομηνία διεξαγωγής του όπως αυτή θα ανακοινωθεί.
Ακολουθήστε μας
 • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
 • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάρτιος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31