Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας 9/3/2011

Ημερίδα στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Χημείας 2011

Στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Χημείας 2011: Χημεία-η ζωή μας, το μέλλον μας, το Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας και ο Δήμος Κόνιτσας, έχουν προγραμματίσει τη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας την Παρασκευή 11 Μαρτίου και ώρα 11:00 στην Κόνιτσα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κόνιτσας, με θέμα:
 
«Ό,τι θα θέλατε να μάθετε για τη χημεία της ζωής σας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της περιοχής της Κόνιτσας»
 
Η ημερίδα αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα τοπικού χαρακτήρα, καθώς και ευρύτερου ενδιαφέροντος, θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής και, επίσης, της ανάδειξης της αξίας των γνώσεων Χημείας στη διαχείριση-αντιμετώπιση των θεμάτων της καθημερινής ζωής.
 
Εκτός του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων-Πρασίνων Νίκου Χρυσόγελου, σχετικές με το θέμα εισηγήσεις θα κάνουν οι κ.κ. Αλμπάνης Τριαντάφυλλος, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής του Τμήματος Χημείας, και Κασιούμης Κωνσταντίνος, Δρ Δασολόγος.
 
Μετά το τέλος των εισηγήσεων, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις του κοινού και θα δοθούν απαντήσεις από τους εισηγητές.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παρευρεθούν στην ημερίδα.
 
Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα μετάβασης των ενδιαφερομένων φοιτητών, μελών ΔΕΠ και διοικητικών υπαλλήλων, για τη συμμετοχή τους στην ημερίδα, θα διατεθεί λεωφορείο για τη μεταφορά τους στην Κόνιτσα.
 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Πέμπτη 10 Μαρτίου επικοινωνώντας με το γραφείο του Περιφερειακού Τμήματος της Ε.Ε.Χ. κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του (Τρίτη: 1900-2000, Τετάρτη: 1800-1900, Πέμπτη: 1900-2030, Παρασκευή: 930-1030 , Τηλ.: 26510 75695).
 
Ώρα αναχώρησης: Στις 9:00 π.μ. από την κεντρική πύλη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε μας