Προγράμματα Κατάρτισης 13/10/2003

Σεμινάριο με θέμα: "Μεθοδολογία για την εφαρμογή Εκπαιδευτικών Υλικών στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία

Σεμινάριο με θέμα: "Μεθοδολογία για την εφαρμογή Εκπαιδευτικών Υλικών στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία"

Το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΜΙΟ-ECSDE) σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ την UNESCO και την UNEP/MAP εγκαινίασε κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Περιβάλλον & την Ανάπτυξη (Γιοχάνεσμπουργκ, 2002) το πρόγραμμα ΜΕdIES (Μεσογειακή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον και την Αειφορία).

Το ΜΕdIES (www.medies.net) με την εφαρμογή κατάλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις χώρες της Μεσογείου στηρίζει συστηματικά την εκπαιδευτική κοινότητα, συμβάλλοντας έτσι στην εφαρμογή της Agenda-21 και στην προσέγγιση των Στόχων της Διακήρυξης της Χιλιετίας. Αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα εστιάζουν σε καυτά για τη Μεσόγειο θέματα, όπως το νερό και τα απορρίμματα, για τα οποία έχουν προετοιμασθεί αντίστοιχα εκπαιδευτικά υλικά. Ο πυρήνας του ΜΕdIES είναι το Δίκτυο των Εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν αυτά τα υλικά ως οχήματα για την προσέγγιση της αειφόρου ανάπτυξης.

Η ανάγκη περαιτέρω συζήτησης, έρευνας και «πειραματισμού» σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης έχει εκφρασθεί έντονα από εκπαιδευτικούς, στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο.

Το Σεμινάριο «Μεθοδολογία για την Εφαρμογή Εκπαιδευτικών Υλικών στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία» είναι το δεύτερο που διοργανώνεται στα πλαίσια του ΜΕdIES, από το ΜΙΟ-ECSDE. Έχει σκοπό την εξοικείωση και βαθύτερο προβληματισμό για τις μεθόδους που ακολουθούνται στην τυπική, μη-τυπική και άτυπη εκπαίδευση, στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΕΠΑ) και εφαρμογής αντίστοιχων εκπαιδευτικών υλικών. Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι του Σεμιναρίου είναι οι ακόλουθοι:

  • η ευρύτερη γνωστοποίηση στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα των υλικών: «Το Νερό στη Μεσόγειο» και «Διαχείριση Οικιακών Απορριμμάτων», που παρήχθησαν στα πλαίσια του ΜΕdIES,
  • η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών πάνω σε θέματα σχετικά με την έρευνα, τη θεωρία και την πράξη για τις εκπαιδευτικές μεθόδους της ΕΠΑ (ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, επιλογή, αποτελέσματα εφαρμογής, κ.λπ.)
  • ο εποικοδομητικός διάλογος, ο προβληματισμός και η ανταλλαγή εμπειριών πάνω σε συγκεκριμένες μεθόδους που προτείνουν τα εκπαιδευτικά υλικά.

Διοργάνωση

  • Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Aνάπτυξη (MIO-ECSDE)
  • Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες:
Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης
για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη
Τριπόδων 28, Πλάκα, 105 58 Αθήνα
Τηλ. 210 3247490, 267 Φαξ: 210 3317127
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30