Προγράμματα Κατάρτισης 16/7/2008

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Υπό την αιγίδατων :

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝΧΗΜΙΚΩΝ / Π.Τ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

 

2, 3, 4, Οκτωβρίου 2008

 

Τόπος διεξαγωγής: Λ Α Ρ Ι Σ Α

Υλοποίηση:

«ΙΡΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ»

Παλαιολόγου11-Λάρισα Τ.Κ.41223

Τηλ: 2410-232696 Fax: 2410-232906

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οργανωτικήεπιτροπή Επιστημονικά υπεύθυνοι

 

Κανλής Αριστοτέλης Μπεζιρτζόγλου Ευγενία

Χατζής Βασίλειος Χατζής Βασίλειος

Τσακνάκη Μαρία

Κούρτη Χαρίκλεια

ΛαμπαδάρηςΚων/νος

Τσιάντου Ευαγγελία

 

Εισηγητές

 

1) ΜπεζιρτζόγλουΕυγενία

ΚαθηγήτριαΜικροβιολογίας Δ.Π.Θράκης

 

2) ΚρικέληςΒασίλειος

ΚαθηγητήςΤ.Ε.Ι. Λάρισας / Τμήμα ιατρικών εργαστηρίων

 

3) ΜηνάςΑναστάσιος

ΕπίκουροςΚαθηγητής Τ.Ε.Ι. Λάρισας / Τμήμα ιατρικώνεργαστηρίων

 

4)Σαγρής Θεοφάνης

Κτηνίατρος-ΜικροβιολόγοςΤροφίμων.

ΠροϊστάμενοςΕθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς Γάλακτος

 

 

ΣκοπόςΣεμιναρίου:

Η κατάρτιση σεθέματα μικροβιολογίας τροφίμων, υγιεινήςκαι ασφάλειας τροφίμων καθώς και σεπρότυπες μεθόδους μικροβιολογικήςανάλυσης τροφίμων.

Σε ποιούςαπευθύνεται:

Σε χημικούς καιγενικά σε στελέχη επιχειρήσεων τροφίμωνμε ευθύνη στον ποιοτικό έλεγχο και στηνασφάλεια των τροφίμων.

Κόστοςσεμιναρίου:

Το κόστοςσυμμετοχής του σεμιναρίου ανέρχεταιστο ποσό των 350 ΕΥΡΩ ανά εκπαιδευόμενο,στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και οφάκελος με όλα τα σχετικά έντυπα καισημειώσεις. Οι συμμετέχοντες θα λάβουνσχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες-εγγραφές:

1)«ΙΡΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ»

Κα Κ.Κοντάρα -Σαγρή

τηλ. : 2410-232696 ,Fax: 2410-232906 , E-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2)Π.Τ.Θ. της ΈνωσηςΕλλήνων Χημικών

Κα Εύη Παππά

τηλ.και Fax: 24210-37421 , E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

Ημερομηνία

Ώρα

Εισηγητής

Θέμα

Πέμπτη 02/10/2008

15:00-17:00

Ε.Μπεζιρτζόγλου

Εισαγωγή στηΜικροβιολογία Τροφίμων.Προέλευση των μικροοργανισμών.Μικροβιακή ανάπτυξη.

 

17:00-19:00

Β.Κρικέλης

Ιοί μεταδιδόμενοι τροφιμογενώς. Ιοί στο περιβάλλον.

19:00-19:15

-

Διάλειμμα –καφές

19:15-21:00

θ.Σαγρής

Μέτρα προστασίας στο εργαστήριο.

Δειγματοληψία τροφίμων για εργαστηριακή ανάλυση.Καν .2073-05 (Ευρωπαϊκά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων)

Παρασκευή

03/10/08

15:00-18:00

Ε.Μπεζιρτζόγλου

Παράγοντες που επηρεάζουν την

ανάπτυξη και την επιβίωση των

μικροοργανισμών στα τρόφιμα.

 

18:00-!9:00

Α.Μηνάς

Ζωονόσοι

19:00-19:15

-

Διάλειμμα –καφές

19:15-22:00

Θ.Σαγρής

Ε.Μπεζιρτζόγλου

Μικροβιακή ανάλυση δεικτών υγιεινής

(Ο.Μ.Χ.,colliforms, s.aureus)

Σάββατο

04/10/08

09:00-10:30

Ε.Μπεζιρτζόγλου

Η αλλοίωση των τροφίμων και η μικροβιολογία τους.

Μέθοδοι μικροβιολογικής εξέτασης τροφίμων.

 

10:30-!0:45

 

Διάλειμμα –καφές

10:45-12:45

Θ.Σαγρής

Ε.Μπεζιρτζόγλου

Μικροβιακή ανάλυση παθογόνων

μικροοργανισμών(Salmonella spp,

listeria monocytogenes)

 

Ακολουθήστε μας