Προγράμματα Κατάρτισης 14/5/2008

Σεμινάριο για το Πρότυπο EΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005 (περί Συστημάτων Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων) Συστημάτων Διαχείρισης

Το Τμήμα Τροφίμων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών διοργανώνει σεμινάριο διάρκειας 24 ωρών με θέμα :
“Ανάπτυξη, εφαρμογή, επιθεώρηση και πιστοποίηση
Συστημάτων Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων,
σύμφωνα με τις απαιτήσεις
του Προτύπου EΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005”

Το σεμινάριο απευθύνεται σε :
χημικούς, χημικούς μηχανικούς, τεχνολόγους τροφίμων, γεωπόνους, κτηνιάτρους, βιολόγους, μικροβιολόγους τροφίμων και άλλους επιστήμονες, οι οποίοι ασχολούνται με θέματα διαχείρισης της ασφάλειας σε επιχειρήσεις του κλάδου της διατροφής και ειδικότερα σε:

 • Διευθυντές Ποιότητας και στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου της διατροφής που έχουν την ευθύνη ανάπτυξης και εφαρμογής του Συστήματος HACCP
 • Εργαζομένους κάθε ιεραρχικής βαθμίδας που αναμένεται να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή του Συστήματος ΗΑCCP
 • Εσωτερικούς επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων
 • Επιστήμονες που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να απασχοληθούν με θέματα διασφάλισης της ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων διατροφής ως σύμβουλοι, επιθεωρητές κ.λπ.

Σκοπός και Αντικείμενο:

Το σεμινάριο καλύπτει τις βασικές έννοιες και τις διαδικασίες για την ανάπτυξη και την εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων (ΣΔΑΤ) καθώς και την πιστοποίηση αυτών με βάσει το Πρότυπο EΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005.

Παράλληλα, παρέχει και εξειδικευμένες γνώσεις για επιμέρους θέματα και απαιτήσεις του Προτύπου EΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005, αναλύοντας διεξοδικά έννοιες όπως προαπαιτούμενα προγράμματα, τα λειτουργικά προαπαιτούμενα, τα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, τις διορθωτικές ενέργειες και τις διορθώσεις, την επικύρωση, την επαλήθευση κ.λπ. Παράλληλα, στα πλαίσια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν οι ειδικές απαιτήσεις για την ιχνηλασιμότητα και την διακρίβωση του εξοπλισμού.

Στο σεμινάριο περιλαμβάνονται εισηγήσεις επί εξειδικευμένων θεμάτων όπως οι μικροβιολογικοί κίνδυνοι, τα Πληροφοριακά συστήματα που υποστηρίζουν Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας και της Ποιότητας, οι τεχνικές για τη διενέργεια επιθεωρήσεων καθώς και οι διαδικασίες για την πιστοποίηση Συστημάτων HACCP

. Tέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένες εισηγήσεις όσον αφορά στις ειδικές απαιτήσεις του Συστήματος HACCP σε:


 • επιχειρήσεις παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων,
 • επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων κρέατος
 • επιχειρήσεις παραγωγής λιπαρών υλών
 • επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων.

Διάρκεια Σεμιναρίου: 24 εκπαιδευτικές ώρες.

Επιστημονική εποπτεία σεμιναρίου (επιλογή εισηγητών και θεματολογία): Τμήμα Τροφίμων της ΕΕΧ.

Κόστος παρακολούθησης Σεμιναρίου ανά άτομο:

 • 350 € στα μέλη
 • 400 € στα μη μέλη
 • 60 € για ανέργους Χημικούς (max 5 άτομα)

Οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές διατάξεις για την επιστροφή της εργοδοτικής εισφοράς 0,45% μέσω ΟΑΕΔ.Στους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο θα δοθεί πιστοπ/κό παρακολούθησης.

Πληροφορίες: Γραμματεία ΕΕΧ (τηλ. 210-3821524, πρωινές ώρες, κκ. Καλλιάνη ή Τσιμπογιάννη), e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σημείωση : Σε περίπτωση συμπλήρωσης των θέσεων του σεμιναρίου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διεξαγωγή Σεμιναρίου: Τετάρτη 28 Μαΐου έως Παρασκευή 30 Μαΐου (από 14.00-19.30) και Σάββατο 31 Μαΐου 2008 (από 9.30 έως 15.00), στην αίθουσα διαλέξεων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Κάνιγγος 27, 6ος όροφος, Αθήνα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

 • να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, ως την Παρασκευή 14 Μαΐου 2008, συμπληρώνοντας την «Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ (Αίτηση Σεμιναρίου) και διατίθεται επίσης από τα γραφεία της ΕΕΧ (κκ. Καλλιάνη ή Τσιμπογιάννη)
 • να εξοφλήσουν το κόστος του Σεμιναρίου μέχρι και τις 19 Μαΐου 2008.

Eισηγητές:


Ι. Πετροχείλου Χημικός, MSc Γενική Διευθύντρια ΕΤΑΤ Α.Ε.
Δ. Γαλατάς Χημικός Δ/ντής Εφαρμογών – Frumenta A.E.
Γ. Μπόσκου Δρ. Χημικός Επικ. Καθηγητής ΧΠ
Α. Βαρλάμος Χημικός Μηχανικός MSc FoodAllergens Laboratory
E. Κουφόπουλος Μηχανολόγος Μηχ/κος MANTIS Α.Ε.
Ξ. Παπαιωάννου Χημικός ΕΛΟΤ Α.Ε.
Ι. Πλευράκης Χημικός, MSc Δ/ντής HR – VIVARTIA Α.Ε.
Δ. Διονυσόπουλος Χημικός, MSc Δ/ντής Διασφάλισης Ποιότητας ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε.
Γ. Σειραγάκης Χημικός, MSc FoodAllergens Laboratory

 

Ακολουθήστε μας
 • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
 • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ