Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-4-18 ΣΤΙΣ 15.00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ 9.84

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Σας ενημερώνουμε για την αναβολή των εκλογών του Τμήματος Τροφίμων της ΕΕΧ, σύμφωνα με τη συνημμένη απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Χημικών και Μοριακών Επιστημών (EuChems), στην οποία προσπαθεί να έχει ενεργή συμμετοχή, ώστε να προασπίζει κατά τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της Ελλάδας στους τομείς που συνδέονται με την Χημεία, αλλά και τα επαγγελματικά δικαιώματα των Ελλήνων Χημικών.

Στο πλαίσιο αυτών των στόχων και με σκοπό να χαρτογραφηθεί το τοπίο της επαγγελματικής απασχόλησης στην Ελλάδα η ΔΕ της ΕΕΧ σας προσκαλεί και σας παρακαλεί να πάρετε μέρος στη 2η Έρευνα Απασχόλησης των Ευρωπαίων Χημικών (ESEC2), η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Δίκτυο Θεματικής Χημείας (ECTN) και από την Ευρωπαϊκή Ένωση Χημικών και Μοριακών Επιστημών (EuChems).

Η έρευνα, η οποία είναι εντελώς ανώνυμη, θα είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση http://www.euchems.eu/esec2/ από την 1η Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου 2017, και κύριος στόχος της είναι να δημιουργήσει μια σαφή εικόνα της αγοράς εργασίας για την χημεία. Αυτό το στιγμιότυπο θα επιτρέψει την ανάλυση της εκπαιδευτικής προσφοράς και των αναγκών της αγοράς εργασίας, την ισορροπία των φύλων, τις διαφορές των μισθών και άλλα σημαντικά στοιχεία. Καθώς η κατάσταση της χημείας διαφέρει σημαντικά από χώρα σε χώρα (όπως δείχνουν τα στοιχεία της προηγούμενη 1ης έρευνας), είναι σημαντικό να συγκεντρωθούν αρκετά συγκεκριμένες πληροφορίες για την Ελλάδα, ώστε να καταστεί δυνατή η ειδική ανάλυση της εικόνας της αγοράς εργασίας της χώρας. Η λεπτομερής καταγραφή, η ΕΕΧ εκτιμά ότι θα είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων, των εργοδοτών και των πανεπιστημίων και θα οδηγήσει στην καλύτερη οργάνωση του εκπαιδευτικού-εργασιακού τοπίου.

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Η 11Η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το 1995 ως Πανελλήνια Ημέρα Χημείας, με στόχο να υπενθυμίζει στον πολίτη ότι η Χημεία είναι η βασική επιστήμη, η οποία μπορεί να διατυπώσει τα ερωτήματα και να παράσχει τις απαντήσεις για τα θεμελιώδη, αλλά και τα καθημερινά ερωτήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Χημείας η ΔΕ της ΕΕΧ προγραμμάτισε για πρώτη φορά τα 20 τουλάχιστον τελευταία χρόνια να επισκεφθούν τα γραφεία της ΕΕΧ στην Αθήνα σχολεία για να έρθουν σε επαφή με τη γοητεία και τη μαγεία της Χημείας.

Περισσότεροι από 350 μαθητές σε δύο μεγάλες ομάδες από το 3ο ΕΠΑΛ Αθήνας, Το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αθήνας, το 1ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης, αλλά και η Στ Δημοτικού της Σχολής Σταυράκη πλημμύρισαν τα γραφεία της ΕΕΧ.

Κατηγορία Δελτία τύπου

Την Παρασκευή 10-03-2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα γραφεία της ΕΕΧ η τρίτη και τελευταία προγραμματισμένη εκδήλωση της σειράς ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕΧ, με θέμα:

«ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Την οργάνωση της εκδήλωσης είχαν και πάλι οι κυρίες Θεοδώρα Κλαδά,

Πρόεδρος του Επιστημονικού Τμήματος Τροφίμων και Ντόρα Βακιρτζή, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικής Δυναμικής, των οποίων η προσφορά είναι ανεκτίμητη.

Για δεύτερη φορά και προς μεγάλη μας χαρά, στη σχεδόν γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΕΧ υπήρχαν πολλοί πρόσφατα αποφοιτήσαντες συνάδελφοι, καθώς και προπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Χημείας και της σχολής Χημικών Μηχανικών, μαζί με έμπειρους συναδέλφους, αρκετοί από τους οποίους έχουν επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας ΕΚΠΑ, κ. Γ. Κόκοτος και ο ομότιμος καθηγητήςΒιοχημείαςτου Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Βασίλειος Καπούλας και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αξιολόγησης Προϊόντων του ΕΟΦ, κ. Μαρία Ορφανού.

Κατηγορία Δελτία τύπου
Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάρτιος 2017 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31