Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-4-18 ΣΤΙΣ 15.00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ 9.84

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Η Δ.Ε. της ΕΕΧ λαμβάνοντας υπ’ όψη:

  1. Το κανονισμό λειτουργίας της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού Χημικά Χρονικά (Άρθρο 2 παρ. 4)
  2. Το από 24 Σεπτεμβρίου 2017 γραπτό αίτημα της Συντακτικής Επιτροπής

Δημοσιεύει

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση μίας (1) θέσης μέλους της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Χημικά Χρονικά.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοχοι πτυχίου Χημείας Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αντίστοιχων Τμημάτων αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Επισημαίνεται ότι για τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής δεν προβλέπεται χρηματική αποζημίωση και ότι η δυνατότητα φυσικής παρουσίας θεωρείται απαραίτητη για την καλή λειτουργία της επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν έως 23-10-17 τα βιογραφικά τους στο mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη:

«ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ»

Κατηγορία Ανακοινώσεις
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 12:52

Τοποθετήσεις αναπληρωτών καθηγητών ΠΕ04-02

Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά

Η ΔΕ της ΕΕΧ, ως θεσμοθετημένος Σύμβουλος του Κράτους εντεταλμένος για την διαφύλαξη της ποιότητας της Χημικής Εκπαίδευσης έχει καθήκονκαι υποχρέωση τόσο έναντι των μελών της, κυρίως όμως έναντι της κοινωνίας και των μαθητών να μεριμνά, ώστε η διδασκαλία των μαθήματος της Χημείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να υλοποιείται κατά τον βέλτιστο τρόπο.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει διορισμοί καθηγητών και οι ανάγκες της διδασκαλίας «καλύπτονται» με αναπληρωτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΧ:

  1. Είναι προφανές ότι σε καμία εκπαιδευτική περίοδο τα οργανικά κενά χημικών που έχουν δημιουργηθεί από τις αποχωρήσεις δεν καλύπτονται από τις τοποθετήσεις αναπληρωτών, θέτοντας εν αμφιβόλω την ποιότητα της παρεχόμενης χημικής εκπαίδευσης.
  2. Η ΕΕΧ γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο και έχει γίνει και φέτος αποδέκτης διαμαρτυριών από συναδέλφους χημικούς για διακριτική μεταχείριση: A)στον προσδιορισμό των κενών έναντι άλλων ειδικοτήτων, ακόμη και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ώρες της Χημείας υπερτερούν & B)στις τοποθετήσεις στα λειτουργικά κενά, για τις οποίες μας καταγγέλλεται ότι δίνονται ώρες Χημείας σε β ανάθεση, ενώ υπάρχει διαθέσιμος αναπληρωτής χημικός, ακόμη και στο Λύκειο.

Δυστυχώς η πολυνομία και ο μεγάλος αριθμός εγκυκλίων που διέπουν τους διορισμούς και τις τοποθετήσεις αναπληρωτών δίνουν την δυνατότητα διαφορετικών και ευέλικτων ερμηνειών που δεν σέβονται την αρχή της ίσης αντιμετώπισης των επιστημόνων, ούτε και τις ανάγκες των μαθητών για ποιοτική εκπαίδευση.

Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις αιτιάσεις τηςΕΕΧ και ενόψει της β φάσης τοποθέτησης αναπληρωτών να μας ενημερώσετε:

  • για τα λειτουργικά κενά ΠΕ04 στην επικράτεια, ώστε να διαφυλάξουμε τα εργασιακά δικαιώματα των μελών μας με κάθε νόμιμο τρόπο, όπως επιβάλλει ο ιδρυτικός μας νόμος,
  • για το ισχύον σήμερα νομικό πλαίσιο που διέπει τις τοποθετήσεις αναπληρωτών.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Κατηγορία Ανακοινώσεις
Ακολουθήστε μας
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Σεπτέμβριος 2017 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30