Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-4-18 ΣΤΙΣ 15.00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ 9.84

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ), ΝΠΔΔ και θεσμοθετημένος σύμβουλος του κράτους σε θέματα Χημείας και Χημικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της θεσμικής ενημέρωσης των κομμάτων για τις ανησυχίες και τις θέσεις της για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ξεκίνησε την Τετάρτη 06-09-2017 κύκλο επαφών, εκπροσωπούμενη από την Πρόεδρο της ΕΕΧ, κ. Φιλλένια Σιδέρη, τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Τμήματος Παιδείας και Χημικής Εκπαίδευσης, κ. Αντώνη Χρονάκη, τον Αντιπρόεδρο, κ. Αναστάσιο Κορίλλη, και τον κ. Μαρίνο Ιωάννου.

Η ΕΕΧ σε όλες τις συναντήσεις μετέφερε την επιθυμία της να συμβάλλει με θέσεις και επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις στην οργάνωση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας για τον 21ο αιώνα και στο οποίο οι Θετικές Επιστήμες και ιδιαίτερα η Χημεία, δεν μπορεί παρά να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 06-09-2017

Οι εκπρόσωποι της ΕΕΧ συναντήθηκαν με τον τομεάρχη Παιδείας των ΑΝΕΛ, κ. Κ. Κατσίκη με τον οποίο είχαν μια πολύ εκτεταμένη συζήτηση για τα θέματα Παιδείας. Ο βουλευτής κ. Κατσίκης παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις θέσεις της ΕΕΧ και διατύπωσε πολλές ερωτήσεις τόσο εντοπισμένες στο σχέδιο του ΥΠΠΕΘ που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, όσο και γενικότερου ενδιαφέροντος και δεσμεύτηκε να μελετήσει και να παρακολουθήσει το θέμα με προσοχή.

Ακολούθησε η συνάντηση με πενταμελή αντιπροσωπεία του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον τομεάρχη κ. Τόλκα στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. Στη συζήτηση, η οποία είχε διάρκεια περίπου μία ώρα και διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων σε πολλά θέματα που αφορούν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και στον σημαίνοντα ρόλο της Χημείας και των Φυσικών Επιστημών γενικότερα τόσο για τον πολίτη, όσο και για τον επίδοξο επιστήμονα του 21ου αιώνα.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με την συνάντηση με την τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκη Κεραμέως, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και με ειλικρινή συζήτηση επί της ουσίας των θεμάτων που αφορούν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η βουλευτής κ. Κεραμέως ήταν ήδη ενημερωμένη και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις και τα στοιχεία που της παρέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΕΕΧ, στους οποίους είχε προστεθεί και ο Γενικός Γραμματέας του ΤΠΧΕ, κ. Στρατής Ασημέλλης και ανέφερε τις παρεμβάσεις στις οποίες είχε ήδη προβεί σχετικά με τα θέματα που απασχολούν την ΕΕΧ. Υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων στο θέμα του εθνικού χαρακτήρα της Εκπαίδευσης, ο σχεδιασμός της οποίας πρέπει να γίνεται από την βάση προς την κορυφή και να ξεπερνά κομματικά και βραχυπρόθεσμα οφέλη.

ΠΕΜΠΤΗ 07-09-2017

Η ενημέρωση των κομμάτων συνεχίστηκε την Πέμπτη 07-09-2017 με την θεσμική ενημέρωση του τομεάρχη της ΔΗΣΥ στην ΕΜΥ, κ. Κωνσταντόπουλου, στην Βουλή των Ελλήνων. Ο κ. Κωνσταντόπουλος είχε ενημερωθεί και παρακολουθήσει την αγωνία τηςΕΕΧ και είχε ήδη παρέμβει για το θέμα υποστηρίζοντας την αυτονομία των Φυσικών Επιστημών στο Εκπαιδευτικό σύστημα. Ο βουλευτής κ. Κωνσταντόπουλος έθεσε πολλές και συγκεκριμένες ερωτήσεις στους εκπροσώπους της ΕΕΧ, όχι μόνο για το σχέδιο που ανακοινώθηκε, αλλά για τη γενικότερη διαμόρφωση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος και υπήρξε αμοιβαία δέσμευση για σταθερή ενημέρωση.

Ο πρώτος κύκλος ενημέρωσης ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση του Γραμματέα Επιστημονικών φορέων της ΝΔ, κ. Νίκο Κωστόπουλο. Ο κ. Κωστόπουλος, ο οποίος διατηρεί μία σταθερή επαφή με την ΕΕΧ, ήταν πλήρως ενημερωμένος για τα Εκπαιδευτικά θέματα που την απασχολούν, δήλωσε τη σταθερή στήριξή του με στόχο μία ποιοτική Εκπαίδευση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας με ενημερωμένους και επιστημονικά εγγράμματους πολίτες και υποψήφιους επιστήμονες με συνεκτικό υπόβαθρο γνώσεων. Στην πολύ εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη ο κ. Κωστόπουλος υποστήριξε ότι οι Επιστημονικοί φορείς μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στη διαμόρφωση των σχεδίων στο αντικείμενό τους, θέση που αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των Επιστημονικών Ενώσεων.

Η ΕΕΧ δεσμεύτηκε σε όλες τις συναντήσεις να ενημερώνει με συνέπεια και συνέχεια για τις θέσεις που επεξεργάζεται, υλοποιώντας τον ρόλο του συμβούλου του κράτους σε θέματα Χημείας και Χημικής Εκπαίδευσης που της έχει δώσει ο νομοθέτης, και στήριξε με επιχειρήματα τη θέση της ότι η Χημεία αποτελεί για τον 21ο αιώνα επιστήμη αιχμής, μια που διαχειρίζεται τόσο σε επίπεδο καθημερινής ζωής, όσο και σε αναπτυξιακό και παραγωγικό επίπεδο τα μεγάλα προβλήματα και επομένως η ναρκοθέτηση της αυτονομίας της και η απαξίωσή της στο Εκπαιδευτικό σύστημα θα συνιστούσε σοβαρή υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης Εκπαίδευσης.

Η ΕΕΧ έχει απευθύνει αιτήματα συνάντησης και προς τους τομείς Παιδείας των υπόλοιπων κομμάτων του Δημοκρατικού φάσματος, καθώς και προς την ηγεσία του ΥΠΠΕΘ και του ΙΕΠ, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας της για τις θέσεις και τις απόψεις της για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Κατηγορία Δελτία τύπου
Ακολουθήστε μας
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Σεπτέμβριος 2017 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30