Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-4-18 ΣΤΙΣ 15.00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ 9.84

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Το Ίδρυμα Ευγενίδου ενδιαφέρεται για Χημικό

Ο/Η υποψήφιος/α θα πρέπει να διαθέτει:

  • Πτυχίο Χημικού.
  • Διάθεση για εκπαίδευση μαθητών. Επιθυμητή η εκπαιδευτική εμπειρία.
  • Ανεπτυγμένες δεξιότητες στην προφορική και γραπτή επικοινωνία (π.χ. παρουσιάσεις σε κοινό, προετοιμασία ενημερωτικού υλικού κ.λπ.),τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.
  • Αναλυτική ικανότητα, δημιουργική σκέψη, φαντασία και ομαδικό πνεύμα.
  • Διάθεση και ικανότητα για απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων.
  • Πολύ καλή ικανότητα στη χρήση Η/Υ και γνώση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Θα συνεκτιμηθεί προηγούμενη εμπειρία σε συναφείς χώρους ή αντικείμενα.

Αποστολή βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής έως την 31ηΜαρτίου 2018 στην παρακάτω διεύθυνση:

Ίδρυμα Ευγενίδου

Γραμματεία Ιδρύματος

Λεωφ. Συγγρού 387, 17564 Π. Φάληρο

email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλ.210-9469642

Κατηγορία Ανακοινώσεις
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 09:49

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) 52 χρόνια μετά την καθιέρωση από τον ΟΗΕ της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού με λύπη διαβλέπει ότι η εξάλειψη των διακρίσεων που οφείλονται στο φύλο, στο χρώμα, στην ιδεολογία, στην ελευθερία επιλογής σεξουαλικού προσανατολισμού κ.ά. αποτελεί ακόμη ζητούμενο.

Με δεδομένη την μεγάλη προσφυγική κρίση της εποχής, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Ελλάδα, και η οποία ενεργοποιεί αντανακλαστικά ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας το μήνυμα της 21ης Μαρτίου πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό για την χάραξη στρατηγικής και την επίλυση των κρίσεων. Η οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει η Ελλάδα τα 8 τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε αύξηση της αβεβαιότητας για το μέλλον και εργασιακή ανασφάλεια δημιουργώντας προϋποθέσεις εκκόλαψης ρατσιστικών φαινομένων και καθιστώντας την ανάγκη ριζικής αντιμετώπισης τους αδιαμφισβήτητη.

Η ΕΕΧ υποστηρίζοντας σταθερά την ισότητα όλων των ανθρώπων, τα ίσα δικαιώματα, τον σεβασμό στην ζωή κάθε μορφής και στην διαφορετικότητα θεωρεί υποχρέωση της έναντι της κοινωνίας να καταθέσει τις απόψεις της επιχειρώντας να συμβάλει στην αποδοχή αυτών των βασικών αρχών.

  • Η εκπαίδευση αποτελεί τον ζωτικό χώρο στον οποίο καλλιεργείται ο σεβασμός στην ζωή. Η μελέτη του φυσικού κόσμου και των επιστημών, παράλληλα με τις κοινωνικές επιστήμες, παρέχει τα απαιτούμενο εκπαιδευτικό πλαίσιο και την αναλογία για την πληρότητα που η ποικίλη έκφραση της ζωής και η διαφορετικότητα, ως νόμος της φύσης διασφαλίζει.
  • Η οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση αποτελούν ικανές και αναγκαίες συνθήκες, για την άρση της αβεβαιότητας και του φόβου περιθωριοποίησης των ευαίσθητων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που οδηγούν σε στροφή προς ακραίες ομαδοποιήσεις και μισαλλόδοξες πρακτικές, οι οποίες έχουν δυσοίωνα αυξηθεί σε όλη την Ευρώπη.
  • Το κράτος δικαίου που αποδίδει στους πολίτες ίσες ευκαιρίες, ίσα δικαιώματα και ίσες δυνατότητες προσωπικής ανέλιξης με βάση την αξία αποτελεί την καλύτερη παραδειγματική προσέγγιση για τον σεβασμό της ισότητας.

Η ΕΕΧ προσεγγίζει τα φαινόμενα της εκδήλωσης ρατσιστικών στάσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη με ανησυχία και ευαισθησία και είναι πάντα στη διάθεση της κοινωνίας και της πολιτείας, ώστε να συμβάλλει στην εκπαίδευση για έναν κόσμο όπου όλα τα λουλούδια έχουν ίσες ευκαιρίες να ανθίσουν.

Κατηγορία Δελτία τύπου

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Γης και της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, που εορτάζονται στις 20 και 22 Μαρτίου αντίστοιχα, το Τμήμα Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και η ΔΕ της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, με την ευαισθησία και το ενδιαφέρον που τους διακατέχουν για τα θέματα αυτά, θεωρούν υποχρέωσή τους να απευθυνθούν στην κοινωνία με στόχο την ενημέρωσή της.

Συνημμένο το Δελτίο Τύπου

Κατηγορία Δελτία τύπου
Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάρτιος 2018 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31