Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-4-18 ΣΤΙΣ 15.00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ 9.84

Κατηγορία Ανακοινώσεις
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 22:59

BRUSSELS NEWS UPDATE - MARCH 2018

From high-level meetings to consultations, from antimicrobial resistance worries to women and science in the spotlight, the last few weeks have seen an interesting array of developments in the chemical and molecular sciences in Europe. So, scroll down for the latest news, consultations and events! And don’t forget to take a look at the EuCheMS 2017 Year Book for an insighful overview of EuCheMS Professional Networks, policy initiatives, conferences, events and much, much more.

http://www.euchems.eu/newsletters/euchems-brussels-news-update-%E2%80%A2-march-2018/

Κατηγορία Διεθνή Θέματα

Το Τμήμα Εκπαίδευσης του CERN σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω οργανώνουν, για 11ηχρονιά, δύο επιμορφωτικά σεμινάρια για 38 (19+19) καθηγητές κλάδων ΠΕ04, ΠΕ12.04, ΠΕ12.05, ΠΕ12.06, ΠΕ12.08, ΠΕ12.10, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ17.04,ΠΕ17.06, ΠΕ17.07, ΠΕ17.08, ΠΕ19 και ΠΕ20όλης της χώρας, στην Ελληνική γλώσσα. Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις26 Αυγούστου 2018 – 29 Αυγούστου 2018και το δεύτερο29 Αυγούστου 2018 – 1 Σεπτεμβρίου 2018, στις εγκαταστάσεις τουCERNστη Γενεύη.

Οι αιτήσεις για την παρακολούθηση του σεμιναρίου πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά έως τις29 Μαρτίου 2018στην διεύθυνση:http://ekfeaigaleo.mysch.gr/?q=node/9

Οι συμμετέχοντες επιβαρύνονται μόνο με τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής στην Γενεύη. Η διαμονή και διατροφή των συμμετεχόντων είναι χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Περισσότερες πληροφορίεςστο συνημμένο αρχείο

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Βιομηχανίας & Επιχειρήσεων με τη συνδρομή του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής & Κυκλάδων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, και του Συνέδσμου Συνταξιούχων Χημικών διοργανώνουν εσπερίδα την Παρασκευή στις 23/3/2018 με θέμα :

«Ασφαλιστικό – Εργασιακά : οι νομοθετικές εξελίξεις»

με ομιλητές τους εργατολόγους Ευάγγελο Μπέλλο και Διονύση Τεμπονέρα.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με το νέο τοπίο που δημιουργείται στα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα έπειτα από όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις συναδέλφων και συζήτηση επί των θεμάτων που θα παρουσιασθούν

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Ε.Χ Κάνιγγος 27 (6οςόροφος), και ώρα 18:00’.

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) και το Επιστημονικό Τμήμα Τροφίμων της (ΕΕΧ), με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Δικαιωμάτων των Καταναλωτών, δηλώνουν την σταθερή τους υποστήριξη, ανάδειξη και προσπάθεια προστασίας αυτών των δικαιωμάτων, διότι η προστασία τους αποτελεί προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών, την βελτίωση της ατομικής και δημόσιας υγείας, της ασφάλειας, αλλά και της αύξησης του επιπέδου εμπιστοσύνης έναντι της αγοράς και των θεσμών που αποτελεί απαραίτητο στοιχείο της ανάπτυξης.

Εξετάζοντας την στάση της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, διαπιστώνεται ότι η προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών αποτελεί στόχο και υποστηρίζεται με συνεχείς οδηγίες και παρεμβάσεις στο νομικό πλαίσιο.

Η πολυπλοκότητα των θεμάτων που σχετίζονται με την κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών στον 21ο αιώνα απαιτεί την διαμόρφωση ενός προφίλ καταναλωτή με γνώση, κριτική ικανότητα και ευαισθησία έναντι του ανθρώπου, του ανθρωπογενούς και του φυσικού περιβάλλοντος. Στην διαμόρφωση αυτού του πολίτη-καταναλωτή η Επιστήμη της Χημείας μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά, προσφέροντας το απαραίτητο γνωστικό πλαίσιο για την καλλιέργεια ορθής καταναλωτικής συνείδησης, τόσο σε ότι αφορά στη διαχείριση των καταναλωτικών προτύπων και των φυσικών πόρων, όσο και στον έλεγχο και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του καταναλωτή.

Η ΕΕΧ, με τον διττό της ρόλο του τεχνικού συμβούλου της πολιτείας και του επιστημονικού φορέα που μεταξύ των σκοπών του έχει την προάσπιση του κοινωνικού συμφέροντος, προασπίζεται με κάθε πρόσφορο επιστημονικό τρόπο τα δικαιώματα των καταναλωτών, προς όφελος της κοινωνίας. Για τον σκοπό αυτό μετέχει με εκπροσώπους σε επιτροπές και παρεμβαίνει για την διασφάλιση και την βελτίωση της Δημόσιας Υγείας, καθώς και την προστασία από απάτες και δόλιες πρακτικές.

Τέλος, εκτιμώντας ότι η γνώση είναι δύναμη, επιδιώκει με κάθε πρόσφορο τρόπο την παροχή ενημέρωσης και πληροφόρησης στο ευρύ κοινό, ώστε οι καταναλωτές να οδηγούνται σε συνειδητές επιλογές, με σεβασμό στην διαχείριση των φυσικών πόρων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Κατηγορία Δελτία τύπου

Το επιστημονικό τμήμα “Χρώματα-Βερνίκια-Μελάνια” της Ένωσης Ελλήνων Χημικών σε συνεργασία με την Σχολή Χημικών Μηχανικών, Τομέας Επιστήμης και Τεχνικής των Υλικών του Ε.Μ.Π. διοργανώνειτο13οΣΥΜΠΟΣΙΟ ΧΡΩΜΑΤΩΝμε θέμα: “Έρευνα και Τεχνολογία στα Χρώματα, Βερνίκια και Μελάνια, Οικοδομώντας ένα μέλλον με διάρκεια” στις 15-16 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στις εταιρείες του κλάδου, σε ερευνητικά ιδρύματα καθώς και τους φοιτητές αντίστοιχων τμημάτων που θέλουν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας χρωμάτων να συμμετέχουν σε αυτό το σημαντικό γεγονός.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και γιαδηλώσεις συμμετοχής, παρακαλώ επισκεφθείτε τον κάτωθι σύνδεσμο:

https://www.greekpaints.com/συμπόσιο-2018/

Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website:http://www.greekpaints.com

LinkedIn:Paints, Varnishes & Inks Division of Greek Chemists Association

Facebook Group:https://www.facebook.com/GreekPaints/

Κατηγορία Ανακοινώσεις
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 22:37

13o Συμπόσιο Χρωμάτων - 13th PAINTS SYMPOSIUM

Το επιστημονικό τμήμα Χρώματα, Βερνίκια, Μελάνια της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, σε συνεργασία με την Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις εργασίες τους για το 13ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, με στόχο την παρουσίαση των επιστημονικών τους ευρημάτων. Αυτό το μείζονος σημασίας συμπόσιο για τη βιομηχανία επιστρώσεων, θα λάβει χώρα στις 15-16 Μαρτίου 2018.

The Paints, Varnishes and Inks Division of the Greek Chemist Association, is calling for abstracts for research achievements to be presented at the 13th Paints Symposium. This major technology forum for the coatings industry will take place on 15-16 March 2018.

Συνημμένα

13th Paints Symposium - 1st Annoucement

Πρόσκληση Υποβολής Εργασιών -Call for Papers

Οδηγίες προς συγγραφείς τεχνικού άρθρου-2017 Guide for Authors -Template

Κατηγορία events
Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάρτιος 2018 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31