Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 09:52

Βραδιά του Ερευνητή 2019

Για μία ακόμα χρονιά η Βραδιά του Ερευνητή πραγματοποιείται στην Αθήνα, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τη Βραδιά του Ερευνητή, τη μεγαλύτερη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα και διοργανώνει τηνκεντρική εκδήλωση.

Με σύνθημα «Επιστήμη για όλους, Επιστήμη για σένα» το Κέντρο Πολιτισμού (Πειραιώς 254, Ταύρος) ανοίγει τις πύλες του από τις 17.00 εως τις 24.00 για όλους (είσοδος ελεύθερη)

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών εκπροσωπείται στην Αθήνα από το Περιφερειακό της Τμήμα – Αττικής κ Κυκλάδων που θα συμμετάσχει (για ακόμα μία χρονιά) με μία σειρά επιδείξεων εντός της θεματικής ενότητας : «Από τη Γενική Χημεία, στην Ιατρική Χημεία» :

1. Δημήτρης Κουλουμάσης (Λεόντειο Λύκειο Ν.Σμύρνης): Απομόνωσε το DNA από φρούτα στο σπίτι σου!

2. Μαρία Χαβαριώτη (Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και ΓΕΛ Μαγούλας): Πως μεταφράζεται η γενετική πληροφορία που μεταφέρει ένα μόριο mRNA; Από τη θεωρία στη 3D εκτύπωση!

3. Χριστόδουλος Μακεδόνας (Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης): Σχεδιασμός φαρμάκων με τη βοήθεια Η/Υ

4. Ερμής Ιατρού με ομάδα μεταπτυχιακών: Έξυπνα αποκρίσιμα πολυμερικά υλικά για την ελεγχόμενη μεταφορά και αποδέσμευση φαρμάκων

Σας περιμένουμε όλους για να τιμήσουμε την επιστήμη της Χημείας που υπηρετούμε!

Διοικούσα Επιτροπή ΠΤ Αττικής & Κυκλάδων

Αγαπητοί συνάδελφοι,

όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, αυτή την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η “Βραδιά του Ερευνητή” σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Πάτρα. Η εκδήλωση εστιάζει στην επαφή των μαθητών με διάφορους επιστημονικούς τομείς, και μια πρώτη γνωριμία τους με αυτούς μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση. Στην εκδήλωση, που για την πόλη της Πάτρας διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές και εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Σε συνέχεια των τριών προηγούμενων επιτυχημένων συμμετοχών στη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά και σε πολλές άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις τα τελευταία δύο χρόνια, το Περιφερειακό Τμήμα Πελ/σου και Δυτικής Ελλάδος της ΕΕΧ, θα βρίσκεται και φέτος στο Επιμελητήριο Αχαϊας, πραγματοποιώντας εντυπωσιακά πειραμάτα Χημείας για τους μικρούς (και όχι μόνο) φίλους μας.

Ioannina, September 26-29, 2019

Ακολουθήστε μας