Ανακοινώσεις
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 13:53

4η Συνάντηση Νέων Χημικών

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή 05/04/2019 το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών διοργανώνει την 4ηΣυνάντηση Νέων Χημικών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στο γραφείο του Περιφερειακού Τμήματος (Μαιζώνος 211, 1οςόροφος, Πάτρα).

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα γίνει συζήτηση για τις δράσεις της ΕΕΧ, τα επαγγελματικά δικαιώματα καθώς και τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης.

Tο Athens Science Festival επιστρέφει για 6η χρονιά, από τις 3 έως τις 7 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Ένωση Ελλήνων Χημικών συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά.

----------------------------

Πειράματα οξειδοαναγωγής

Ελάτε να δούμε μαζί την αντίδραση μεταξύ ιωδικού καλίου και θειώδους νατρίου που διέπεται από εναν μηχανισμό που έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί χρονικά την εμφάνιση του τελικού έγχρωμου προϊόντος (ιώδιο), κάνοντας την αντίδραση πολύ εντυπωσιακή. Μαζί θα παρατηρήσουμε και την οξείδωση του οξαλικού οξέος από όξινο διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου, που είναι περίπτωση αυτοκατάλυσης, αφού ένα από τα προϊόντα της αντίδρασης δρα ως καταλύτης. Στην αρχή ο αποχρωματισμός του διαλύματος είναι αργός και με την πάροδο του χρόνου επιταχύνεται. Και ακόμα, πειράματα και παιχνίδι με την εξάχνωση ξηρού πάγου!

Ημέρες Συμμετοχής: 03/04/2019

Διοργάνωση: Ένωση Ελλήνων Χημικών, Σχολείο Αυγουλέα- Λιναρδάτου

Υπεύθυνοι : Γιάννης Καλαμαράς : Χημικός, Γιώργος Κοτσαυτης : Χημικός,

----------------------------

Καλλυντικά και Χημεία

Χημεία στην καθημερινή ζωή! Πως μπορούμε να παρασκευάσουμε κρέμες και σαπούνια με υλικά που μπορούμε να βρούμε μέσα στο σπίτι μας.

Ημέρες Συμμετοχής:04/04/2019, 06/04/2019

Διοργάνωση:Ένωση Ελλήνων Χημικών

Υπεύθυνος: Μαρίνος Ιωάννου:Καθηγητής Χημείας

----------------------------

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ

http://www.athens-science-festival.gr/programme/

Κατηγορία Ανακοινώσεις
Ακολουθήστε μας
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ