Δελτία τύπου 9/3/2017

Διεθνής Ημέρα Δικαιωμάτων του Καταναλωτή

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) χαιρετίζοντας τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Δικαιωμάτων των Καταναλωτών, δηλώνει το σεβασμό της στα βασικά καταναλωτικά δικαιώματα όλων των ανθρώπων που είναι η ικανοποίηση των βασικών αναγκών, η ασφάλεια, η πληροφόρηση και το δικαίωμα της επιλογής.

Τα δικαιώματα αυτά, έχουν αποτελέσει τους δομικούς άξονες της νομοθέτησης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να προστατεύεται η δημόσια υγεία, να διασφαλίζεται και να προάγεται ο υγιής ανταγωνισμός στο πλαίσιο των εμπορικών πρακτικών, να διώκονται οι πρακτικές παραπλάνησης και επιθετικής διαφήμισης και τέλος να επιδιώκεται η ορθή ενημέρωση των καταναλωτών, ώστε να οδηγούνται σε συνειδητές επιλογές.

Η ΕΕΧ στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου συνεργαζόμενη με τις Αρχές , με φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και τον Ακαδημαϊκό χώρο προσπαθεί να συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο στην προαγωγή και προστασία των θεσμοθετημένων κανόνων συνεισφέροντας στην ορθή εφαρμογή τους τουλάχιστον σε θέματα ασφάλειας και πληροφόρησης.

Άλλωστε, είναι ο δρόμος της Επιστήμης της Χημείας ο βασικός οδικός άξονας για την υποστήριξη του δικαιώματος των καταναλωτών στην υγεία και στην ευημερία, αφού η Χημεία μεταξύ των άλλων σχετίζεται με τον σχεδιασμό, την παραγωγή, τον έλεγχο και την ασφάλεια των αγαθών ακόμα και με την εκτίμηση κινδύνου.

Η ΕΕΧ, επισημαίνει την ανάγκη της εκπαίδευσης των μαθητών στα σχολεία, ιδίως στην υποχρεωτική εκπαίδευση, προκειμένου να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί ορθή καταναλωτική συνείδηση στους αυριανούς πολίτες. Για την επίτευξη του στόχου αυτού η μύηση στην Επιστήμη της Χημείας είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ.

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάιος 2018 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31