Δελτία τύπου 29/3/2010

Συνάντηση της ΕΕΧ με το Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος

Συνάντηση της ΕΕΧ με το Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος κο Ανδρεόπουλο
Τη Τετάρτη 10 Μαρτίου κλιμάκιο της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Ελλήνων Χημικών απαρτιζόμενο από τον Πρόεδρο Γιώργο Αρβανίτη, το Γενικό Γραμματέα Φώτη Μακρυπούλια και το σύμβουλο Δαμιανό Αγαπαλίδη επισκέφθηκε το Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος κο Ανδρέοπουλο Ανδρέα.
Η επίσκεψη είχε ως σκοπό την ενημέρωση για τις αρμοδιότητες, δραστηριότητες, παρεμβάσεις και το συμβουλευτικό χαρακτήρα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών σε θέματα που άπτονται τα επίκαιρα περιβαλλοντικά ζητήματα και όχι μόνο. Το κλίμα της συνάντησης ήταν εξόχως θερμό καθώς συχνά ο κος Ανδρεόπουλος τόνιζε με συγκίνηση τους ιδιαίτερους δεσμούς που τον συνδέουν με την Ε.Ε.Χ.
Από τη μεριά της Ένωσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συμβολή  της Χημείας εν γένει, αλλά και της Πράσινης Χημείας ειδικότερα, στη διαμόρφωση στρατηγικής για τη προστασία της περιβαλλοντικής κληρονομιάς, την περιβαλλοντική αποκατάσταση περιοχών και  κυρίως στη συνεισφορά της Χημικής επιστήμης στο μοντέλο της Πράσινης Ανάπτυξης.
Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση και δέσμευση για περαιτέρω κοινές δραστηριότητες της ΕΕΧ και του Υπουργείου Περιβάλλοντός.