Δελτία τύπου 20/6/2005

«ΛΟΓΟΣ» αιτία- ομιλία- αναλογία

"Λόγος"είναι ο τίτλος της εγκατάστασης της Κατερίνας Μπαραμπούτη, μέσω της οποίας η καλλιτέχνης επιχειρεί να διερευνήσει τα όρια και τα σημεία τομής μεταξύ τέχνης και επιστήμης. Το έργο της, εξολοκλήρου συνθετικό,παραπέμπει στην ανθρώπινη σάρκα και τους ιστούς, ώστε μέσω αυτής της"ανθρώπινης" υφής του να δημιουργήσει τους κατάλληλους συνειρμούς αφύπνισης στο θεατή και να ενεργοποιήσει τη φυσική συμμετοχή του. Η εγκατάσταση εγκαινιάζεται την Τρίτη, 14 Ιουνίου στις 20:30 και παραμένει στους χώρους της Ένωσης Ελλήνων Χημικών έως τις 9 Ιουλίου.Επιμελήτρια του έργου είναι η Μαρίνα Λαγού.

Ο τίτλος της έκθεσης παραπέμπει στην κινητήρια δύναμη, το σκοπό, την αρχή, το μέσο και το αποτέλεσμα. Ο Λόγος είναι η ίδια η γλώσσα της τέχνης μέσω της οποίας καταφέρνει να επικοινωνήσει με τον κόσμο.

Μέσω της μέτρησης και παρατηρήσης του κόσμου η Μπαραμούτη συνδυάζει τις δαιδαλώδεις φόρμες της γυναικείας μήτρας, των ανδρικών γεννητικών οργάνων και του εγκεφάλου με τα αρχετυπικά σχήματα της έλικας και της σπείρας που κυριαρχούν στη φύση. Το αποτέλεσμα δεν είναι μία αναπαράσταση της πραγματικότητας αλλά ένα κατ' εξοχήν τεχνητό τοπίο που δημιουργείται από τη σύνθεση της προσωπικής της μνήμης και της υποκειμενικής της αντίληψης για τον κόσμο.

Τα υλικά της συνθετικά -ρητίνες, κόλλα, σιλικόνη- αποπνέουν αίσθηση οργανικής ύλης και διαμορφώνουν έναν χώρο-τοπίο που καλεί το θεατή να μην παραμείνει αποστασιοποιημένος αλλά να συμμετάσχει με το σώμα του,μέσα από τη δράση και την αντίδραση.

Την ημέρα των εγκαινίων η καλλιτέχνης πραγματοποιεί performance η οποία τις επόμενες μέρες που διαρκεί η έκθεση έχει προγραμματιστεί να αναπαράγεται μηχανικά.

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30