Δελτία τύπου 7/9/2004

ΗΜΕΡΙΔΑ «Θράκη, Ημέρα Περιβάλλοντος 2004»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΗΜΕΡΙΔΑ «Θράκη, Ημέρα Περιβάλλοντος 2004»

Πραγματοποιήθηκε από το Π.Τ. Ανάτ.Μακ. & Θράκης της Ε.Ε.Χ. και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δ.Π.Θ στην Ξάνθη, την Κυριακή 6 Ιουνίου στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5/6).

Η ημερίδα χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα, απ' όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και από τους εισηγητές.

Η ημερίδα ξεκίνησε με την προβολή σλάιτς των οικοσυστημάτων της περιοχής και περιγραφή των εικόνων από τον κ. Νικόλαο Γερμαντζίδη.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Π.Τ. κ. Παράσχος Μελίδης αφού καλωσόρισε εισηγητές και παρευρισκόμενους ανέπτυξε την εισήγησή του με θέμα «Χημεία και Περιβάλλον» δίνοντας έμφαση στην Πράσινη Χημεία, μια νέα φιλοσοφία που καλύπτει τους τομείς της επιστήμης της Χημείας, και τη μεγάλη συμβολή της στη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Συνέχισε ο κ. Μάνος Κουτράκης, Δρ. Βιολόγος από το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. ο οποίος μίλησε για τις δραστηριότητες του ινστιτούτου στη Θράκη.

Ο κ. Σωκράτης Γρηγορόπουλος από την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης παρουσίασε το θέμα «Περιβάλλον, ¶νθρωπος και Ανάπτυξη»

Μετά το διάλειμμα, η κ. Σοφία Τσιροπούλου από την Β'βάθμια Διεύθυνση Ν.Έβρου περιέγραψε την περιβαλλοντική εκπαίδευση στην Β'βάθμια εκπαίδευση. Ενώ η ομιλία του Δασολόγου κ. Κώστα Ποϊζαρίδη από την WWF Ελλάς είχε σαν θέμα « Δαδια Λευκίμης Σουφλίου: Ολοκληρωμένη διαχείριση περιβάλλοντος και οικοτουρισμός».

Την κατάσταση και τις προοπτικές της βιολογικής γεωργίας στην Θράκη ανέπτυξε, στην συνέχεια, η κ. Νικολέτα Φαντερσμίσεν από την ΔΗΩ, Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας.

Ο Τεχνικός Σύμβουλος της «Φύσις» Α.Ε., κ. Νίκος Παπαδίκης παρουσίασε την μονάδα διαχείρισης στερεών απορριμμάτων και τα συστήματα αντιρρύπανσης.

Την ημερίδα έκλεισε ο επίκ. Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δ.Π.Θ, ο οποίος ανέπτυξε, με την βοήθεια αξιόλογου φωτογραφικού υλικού, «μερικές σκέψεις» για τον αέρα.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη της SCRAP Θράκης Α.Ε.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ

 

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάρτιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31