Διαγωνισμοί 8/7/2003

Δελτίο Τύπου - 35η Ολυμπιάδα Χημείας

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 6.7.2003 ο Υπουργός Παιδείας κ. Πέτρος Ευθυμίου τίμησε με την παρουσία του την τελετή έναρξης, της 35ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Χημείας, στο αμφιθέατρο Aula της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Για περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.35icho.uoa.gr.

Ο Υπουργός παρουσία παραγόντων του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ενωσης Ελλήνων Χημικών, πρεσβευτών, προξένων και ακολούθων από τις συμμετέχουσες Χώρες κήρυξε την έναρξη μετά από ένα μεστό λόγο για τη σπουδαιότητα της Ελληνικής γλώσσας και τη συμβολή του Ελληνικού Πνεύματος στη γέννηση επιστημονικών και φιλοσοφικών εννοιών.

Το σύνολο της τελετής που περιελάμβανε την παρουσίαση των 60 μαθητικών ομάδων, μερικές από τι οποίες παρουσιάστηκαν με τις εθνικές τους ενδυμασίες και χαιρέτησαν κατά τα δικά τους έθιμα, ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Μακρίδη και χαιρετισμό από τον πρόεδρο της 35ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Χημείας κ. Ανδρέα Τσατσά, ήταν καλό πέραν κάθε προσδοκίας.

Ευχή της ΕΕΧ είναι να κυλήσουν όλα ομαλά, η διοργάνωση να επιτύχει τους εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς της στόχους και η Χώρα μας να διευρύνει τον κύκλο των φίλων της, μέσω μιας φιλοξενίας αντάξιας της ιστορίας της.


Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δρ. Μ. ΚΑΖΑΝΗΣ Δρ. Μ. ΧΑΛΑΡΗΣ

 

Ακολουθήστε μας
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ