Διαγωνισμοί 4/10/2011

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Πειραμάτων Χημείας

«Ερευνώ και Ανακαλύπτω: Μικροί Ερευνητές σε Δράση»
Εκπαιδευτήρια ‘Ελληνογερμανική Αγωγή’, 26 Νοεμβρίου 2011, Παλλήνη Αττικής

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις νεότερες λεπτομέρειες του Πανελληνίου Διαγωνισμού πειραμάτων Χημείας που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια ‘Ελληνογερμανική Αγωγή’ σε συνεργασία με το ΠΜΣ ΔιΧηΝΕΤ (Διδακτική της Χημείας και Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες) του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Ο διαγωνισμός αυτός εντάσσεται στους εορτασμούς του Διεθνούς Έτους Χημείας 2011 και αφορά σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
Όπως μπορείτε να δείτε και στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του διαγωνισμού (http://www.ea.gr/chemistry2011/), έχουν οριστικοποιηθεί οι παρακάτω λεπτομέρειες:

  • Καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών: 30 Οκτωβρίου 2011
  • Ανακοίνωση των 20 καλύτερων εργασιών: 15 Νοεμβρίου 2011
  • Η ημερομηνία της παρουσίασης των καλύτερων εργασιών: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
  • Θεσπίζονται βραβεία για τις τρεις πρώτες ομάδες:
    • A' Βραβείο: Μαγνητικός αναδευτήρας/θερμαντική πλάκα, πεχάμετρο, ηλεκτρονικός ζυγός, αγωγιμόμετρο, αυτοκίνητο υδρογόνου.
    • Β' Βραβείο: Μαγνητικός αναδευτήρας/θερμαντική πλάκα, ηλεκτρονικός ζυγός, κιτ
      μοριακών μοντέλων οργανικής χημείας.
    • Γ' Βραβείο: Εργαστηριακό κιτ με βασικό εξοπλισμό χημικού εργαστηρίου (υαλικά,
      σπάτουλα, στατώ δοκ. σωλήνων, στηρίγματα, κλέμες, λαστιχένια πώματα, ποδιά, γάντια κλπ).
  • Η μετακίνηση και διαμονή των 20 ομάδων που θα προκριθούν στην τελική φάση θα καλυφθούν από την οργανωτική επιτροπή (για τις ομάδες εκτός Αττικής).
  • Σε κάθε ομάδα θα διατεθεί χώρος 2x3 μ. στο γυμναστήριο του σχολείου για την
    παρουσίαση της εργασίας της.
  • Παρέχουμε κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές για την επιλογή του πειράματος στην νέα σελίδα . Από εκεί οι ομάδες μπορούν να πάρουν πληροφορίες για το τι συνιστά ένα επιτυχημένο πείραμα, καθώς και πηγές από τις οποίες μπορούν να αντλήσουν ιδέες.

Για διευκρινίσεις, οι ομάδες μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Θανάση Μπούνταλη (mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.: 210-8176799). H υποβολή των εργασιών θα γίνεται στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30