Διαγωνισμοί 17/1/2007

21ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας - Ολυμπιάδα Χημείας

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) προκηρύσσει τον 21ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.) στις 10 Μαρτίου 2007, ημέρα Σάββατο και ώρα 8.30 π.μ.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές της Β΄ και της Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και του Β΄ κύκλου των Τ.Ε.Ε., δημοσίων και ιδιωτικών, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή και οποιουδήποτε άλλου μαθητή επιθυμεί να λάβει μέρος σε αυτόν.
  • Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα καταθέσουν σχετική γραπτή δήλωση στο Διευθυντή του σχολείου τους μέχρι την 16η Φεβρουαρίου 2007.
  • Οι Διευθυντές των σχολείων θα υποβάλουν συγκεντρωτικό πίνακα στην οικεία Διεύθυνση ή Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι τις 23Φεβρουαρίου 2007, κοινοποιώντας τον ταυτόχρονα και στην Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού, στην Ε.Ε.Χ., Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα, τηλ.: 210-38.21.524, fax: 210-38.33.597.
  • Οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα καταθέσουν γραπτή δήλωση στο πλησιέστερο στην κατοικία τους σχολείο.
  • Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο, οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε θέματα από τη διδακτέα ύλη της Α΄ και Β΄ Λυκείου, ενώ στο δεύτερο, σε θέματα που αφορούν κυρίως τη διδακτέα ύλη και των τριών τάξεων του Λυκείου. (Eξεταστέας ύλης κατά κεφάλαια)

Στο πρώτο επίπεδο μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές της Β΄ Λυκείου και αντίστοιχων τάξεων των Τ.Ε.Ε., χωρίς να αποκλείονται μαθητές μικρότερων τάξεων. Στο δεύτερο επίπεδο μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές της Γ΄ Λυκείου ή της αντίστοιχης τάξης των Τ.Ε.Ε., αλλά και απόφοιτοι κάτω των 20 χρόνων που δεν έχουν εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • Ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα ορισθούν Εξεταστικά Κέντρα (Ε.Κ.) και αντίστοιχος αριθμός επιτηρητών και βαθμολογητών από τους Διευθυντές Διευθύνσεων ή Προϊσταμένους Γραφείων Δ.Ε. σε συνεργασία με τις τοπικές Ε.Λ.Μ.Ε. και τα παραρτήματα της Ε.Ε.Χ. (όπου υπάρχουν). Κάθε Εξεταστικό Κέντρο πρέπει να είναι εξοπλισμένο με φωτοαντιγραφικό μηχάνημα, επαρκή ποσότητα φύλλων χαρτιού και επαρκή αριθμό τετραδίων με ετικέτες-καλύμματα (Πανελληνίων Εξετάσεων). Σε κάθε Ε.Κ. θα προΐσταται ένας υπεύθυνος Διευθυντής ή Υποδιευθυντής Λυκείου, ειδικότητας ΠΕ4, κατά προτίμηση, που θα ορισθεί από τον αντίστοιχο Διευθυντή Διεύθυνσης ή Προϊστάμενο Γραφείου Δ.Ε..
  • Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές θα προσέλθουν στα Εξεταστικά Κέντρα στις 8.30 π.μ.. Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες μετά τη διανομή των θεμάτων. Θα επιτραπεί η χρησιμοποίηση επιστημονικών υπολογιστών τσέπης (scientific calculators).
  • Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων ή Προϊστάμενοι Γραφείων Δ.Ε. θα μεριμνήσουν για την έγκαιρη ενημέρωση των σχολείων της αρμοδιότητάς τους όσον αφορά τις διευθύνσεις των Εξεταστικών Κέντρων, στα οποία θα διαγωνισθούν οι μαθητές. Επίσης, θα γνωστοποιήσουν στην Οργανωτική Επιτροπή (Ο.Ε.) του διαγωνισμού τις διευθύνσεις των Ε.Κ., τα ονόματα των υπευθύνων και τον αριθμό των διαγωνιζομένων σε κάθε Ε.Κ..
  • Τα θέματα θα σταλούν εγκαίρως από την Ε.Ε.Χ. σε δύο (2) αντίγραφα για κάθε Ε.Κ. και με ευθύνη των Διευθυντών Διευθύνσεων ή Προϊσταμένων Γραφείων Δ.Ε. θα προωθηθούν στα κατά τόπους Ε.Κ.. Θα ανοιχθούν το πρωί της ημέρας του διαγωνισμού από τον υπεύθυνο κάθε Ε.Κ., παρουσία των επιτηρητών και εκπροσώπων των διαγωνιζόμενων μαθητών, θα φωτοτυπηθούν και θα διανεμηθούν στους μαθητές.
  • Για τη βαθμολόγηση των γραπτών θα φροντίσουν οι υπεύθυνοι των Ε.Κ. σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Ε.Ε.Χ. (όπου υπάρχουν) και την επιτροπή των βαθμολογητών. Η Ο.Ε. του διαγωνισμού θα αποστείλει εγκαίρως τις απαντήσεις των θεμάτων, ώστε οι βαθμολογητές να βαθμολογήσουν τα γραπτά. Οι βαθμολογητές θα διαχωρίσουν τα γραπτά με βαθμό μεγαλύτερο του 50. Στη συνέχεια, θα αποστείλουν όλα τα γραπτά, ανεξαρτήτως βαθμολογίας, με επείγον δέμα ειδικής καταχώρισης εντός 10 ημερών στην Ο.Ε. της Ε.Ε.Χ.. Σχετικές συμπληρωματικές οδηγίες θα σταλούν από την Ο.Ε. της Ε.Ε.Χ. στους Διευθυντές Διευθύνσεων ή Προϊσταμένους Γραφείων Δ.Ε..
  • Από το διαγωνισμό θα επιλεγούν είκοσι πέντε (25) μαθητές που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία και η Ε.Ε.Χ. θα φροντίσει για τη βράβευσή τους.
  • Από τους 25 αυτούς μαθητές θα επιλεγούν τέσσερις (4) μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 39η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας (39th ICHO) που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο 2007 στη Μόσχα. Η επιλογή των 4 μαθητών θα γίνει με διαγωνισμό ανάμεσα στους 10 πρώτους από τους διακριθέντες μαθητές, στα τέλη Ιουνίου 2007, μετά από ταχύρρυθμη εκπαίδευση, θεωρητική και εργαστηριακή, η οποία θα γίνει στο χώρο του Χημικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην:
Ένωση Ελλήνων Χημικών,
Κάνιγγος 27, 106 82,
Αθήνα, τηλέφωνα: 210-38.21.524, 210-38.29.266,

Fax: 210-38.33.597
Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30