Διαγωνισμοί 2/2/2005

19ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας-Ολυμπιάδα Χημείας

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών ( Ε . Ε . Χ .) προκηρύσσει τον 19 ° Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας ( Π . Μ . Δ . Χ .) στις 5 Μαρτίου 2005, ημέρα Σάββατο και ώρα 8.30 π . μ .

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές της Β και Γ τάξης των Ενιαίων Λυκείων και του Β ' κύκλου των ΤΕΕ , δημοσίων και ιδιωτικών , χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή και οποιουδήποτε άλλου μαθητή ο οποίος επιθυμεί να λάβει μέρος .

  • Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές οφείλουν να καταθέσουν σχετική γραπτή δήλωση στο Διευθυντή του σχολείου τους μέχρι την 28 η Ιανουαρίου 2005.
  • Οι Διευθυντές των σχολείων θα υποβάλουν συγκεντρωτικό πίνακα στην αντίστοιχη Δ / νση ή Γραφείο Δ / θμιας Εκπ / σης μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2005, κοινοποιώντας τον ταυτόχρονα και στην Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού στην Ε . Ε . Χ ., Κάνιγγος 27, 10682 Αθήνα , τηλ .210.38.21.524, fa χ : 210.38.33.597.
  • Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο επίπεδα . Στο πρώτο οι συμμετέχοντες μαθητές θα διαγωνιστούν σε θέματα από τη διδακτέα ύλη της Α ' και Β ' Λυκείου , ενώ στο δεύτερο επίπεδο σε θέματα που αφορούν κυρίως τη διδακτέα ύλη και των τριών τάξεων Λυκείου . Στο πρώτο επίπεδο μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές της Β ' Λυκείου ή αντίστοιχων τάξεων στα ΤΕΕ , χωρίς να αποκλείονται και οι μαθητές των μικρότερων τάξεων . Στο δεύτερο επίπεδο μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές της Γ ' Λυκείου ή της αντίστοιχης τάξης στα ΤΕΕ ή απόφοιτοι κάτω των 20 χρόνων που δεν έχουν εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση . ( Επισυνάπτεται κατάσταση της εξεταστέας ύλης κατά κεφάλαια )
  • Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές θα προσέλθουν στα Εξεταστικά Κέντρα που θα ορισθούν από τις Δ / νσεις και τα Γραφεία ΔΕ στις 8.30 π . μ . Ο διαγωνισμός θα έχει ιάρκεια 3 ( τρεις ) ώρες μετά τη διανομή των θεμάτων . Θα επιτραπεί η χρησιμοποίηση επιστημονικών υπολογιστών τσέπης ( scientific calculators ).
  • Ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών που θα δηλώσουν συμμετοχή , θα ορισθούν Εξεταστικά Κέντρα ( Ε . Κ ) και αντίστοιχος αριθμός επιτηρητών και βαθμολογητών από τους Προϊστάμενους των Δ / νσεων και Γραφείων ΔΕ σε συνεργασία με τις τοπικές Ε . Λ . Μ . Ε . και τα παραρτήματα της Ε . Ε . Χ . ( όπου υπάρχουν ).
  • Κάθε Εξεταστικό Κέντρο πρέπει να είναι εξοπλισμένο με φωτοαντιγραφικό μηχάνημα , επαρκή ποσότητα φύλλων χαρτιού και επαρκή αριθμό τετραδίων με ετικέτες - καλύμματα , ενώ θα προΐσταται ένας υπεύθυνος Δ / ντής ή Υποδιευθυντής Λυκείου , ειδικότητας , κατά προτίμηση , ΠΕ 4 που θα ορισθεί από τον αντίστοιχο Προϊστάμενο της Δ / νσης ή του Γραφείου ΔΕ .
  • Οι Προϊστάμενοι των Δ / νσεων ή των Γραφείων ΔΕ θα μεριμνήσουν για την έγκαιρη ενημέρωση των σχολείων της αρμοδιότητας τους όσον αφορά στις διευθύνσεις των Εξεταστικών Κέντρων στα οποία θα διαγωνισθούν οι μαθητές . Επιπρόσθετα θα γνωστοποιήσουν στην ΟΕ τόσο τις διευθύνσεις των Εξεταστικών Κέντρων όσο και τα ονόματα των υπευθύνων και τον αριθμό των διαγωνιζομένων .
  • Τα θέματα θα σταλούν εγκαίρως από την Ε . Ε . Χ . σε δύο αντίγραφα για κάθε Εξεταστικό Κέντρο και με ευθύνη των Προϊσταμένων Δ / νσεων και Γραφείων ΔΕ θα προωθηθούν στα κατά τόπους Εξεταστικά Κέντρα " θα ανοιχθούν το πρωί της ημέρας του διαγωνισμού παρουσία του υπεύθυνου του κάθε Εξεταστικού Κέντρου , των επιτηρητών και εκπροσώπων των διαγωνιζόμενων μαθητών , θα φωτοαντιγραφηθούν και θα διανεμηθούν στους μαθητές .
  • Η Ο . Ε . του διαγωνισμού θα έχει αποστείλει εγκαίρως τις απαντήσεις των θεμάτων , ώστε οι βαθμολογητές να βαθμολογήσουν τα γραπτά , και , αφού διαχωρίσουν εκείνα με βαθμό μεγαλύτερο του 50, θα αποστείλουν όλα τα γραπτά , ανεξαρτήτως βαθμολογίας , με επείγον δέμα ειδικής καταχώρισης εντός 10 ημερών στην Ο. Ε. της Ε . Ε . Χ . Σχετικές συμπληρωματικές οδηγίες θα σταλούν από την Ο . Ε . της ΕΕΧ στους Προϊσταμένους Δ / νσεων και Γραφείων ΔΕ .

Από το διαγωνισμό θα επιλεγούν 25 μαθητές που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία και η Ε . Ε . Χ . θα φροντίσει τη βράβευση τους .

πό τους 25 αυτούς μαθητές θα επιλεγούν τέσσερις μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 37 η Ολυμπιάδα Χημείας που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο 2005 στην Ταϊπέι της Ταϊβάν . Η επιλογή των τεσσάρων μαθητών θα γίνει με διαγωνισμό ανάμεσα στους 10 πρώτους από τους διακριθέντες μαθητές , στα τέλη Ιουνίου 2005 μετά από ταχύρυθμη εκπαίδευση , θεωρητική και εργαστηριακή η οποία θα γίνει στο χώρο του Χημικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην : Ένωση Ελλήνων Χημικών , Κάνιγγος 27, 10682, Αθήνα , τηλέφωνα :2103821524, 2103829266, Fa χ :210 38 33 597,emaiΙ : ίnfο@eex.netikon.gr

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητας σας και να κοινοποιήσετε στην Ε . Ε . Χ . τα fax ή και τα e - mail σχολείων που θα ορισθούν ως εξεταστικά κέντρα .

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάρτιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31