Επαγγελματικά Νέα 7/1/2008

GC-MS, LC/MS: Θεωρία και πράξη

Το Τμήμα Αναλυτικής Χημείας της ΕΕΧ και η Μπενάκειος Φυτοπαθολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ της επαγγελματικής απασχόλησης των χημικών, διοργανώνουν από 18/02/2008 έως 21/02/2008 σεμινάριο με θέμα «GC-MS, LC/MS: Θεωρία και πράξη». Η διοργάνωση αυτή απευθύνεται σε όλους τους επιστήμονες που χειρίζονται ή καλούνται να χειριστούν αυτή την νέα τεχνολογία, και θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ή να λύσουν απορίες σχετικά με τον χειρισμό της.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί το θεωρητικό υπόβαθρο των δύο αυτών σημαντικών αναλυτικών τεχνολογιών, καθώς και τα πλεονεκτήματα και όρια χρήσης της κάθε μιάς τους . Η θεωρητική παρουσίαση θα διαρκέσει δύο οκτάωρα, ενώ την τρίτη ημέρα θα γίνει και πρακτική άσκηση. To ακριβές πρόγραμμα του σεμιναρίου επισυνάπτεται.
Οι εργασίες του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, και ο αριθμός των ατόμων που θα το παρακολουθήσουν θα είναι αυστηρά 24, τα οποία κατά την πρακτική άσκηση θα χωριστούν σε δύο ομάδες των 12 ατόμων, οι οποίες θα εκτελέσουν την άσκηση σε διαφορετικές ημέρες, 20 ή 21/2. Το κόστος της συμμετοχής ανέρχεται σε 400 €, και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 30/01/2008 και να έχουν τακτοποιήσει μέχρι 08/02/2008 το θέμα της οικονομικής τους συμμετοχής, σε διαφορετική περίπτωση θα χαθεί η προτεραιότητά τους. Αν υπάρχει ενδιαφέρον από περισσότερους συναδέλφους, τότε ανάλογα με τον αριθμό τους θα προγραμματισθεί και νέος κύκλος σεμιναρίου.

Πληροφορίες-εγγραφές στα τηλέφωνα της ΕΕΧ στην κα Τσιμπογιάννη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
1η ημέρα:

  1. Αέρια χρωματογραφία (GC): θεωρία, εφαρμογές και ασκήσεις 4 διδακτικές ώρες, Δρ. Γεώργιος Εμμ. Μηλιάδης, Τακτικός Ερευνητής ΑΆ, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.
  2. Αέρια χρωματογραφία σε συνδυασμό με φασματομετρία μαζών απλού τετραπόλου, παγίδας ιόντων και τριπλού τετραπόλου (GC-MS και GC-MS-MS), 3 διδακτικές ώρες, Δρ. Κωνσταντίνος Λιαπής, Αν. Ερευνητής, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο

2η ημέρα:

  1. Υγρή χρωματογραφία (LC): θεωρία, εφαρμογές και ασκήσεις 4 διδακτικές ώρες, Δρ. Γεώργιος Μηλιάδης, Τακτικός Ερευνητής ΑΆ, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.
  2. Υγρή χρωματογραφία σε συνδυασμό με φασματομετρία μαζών απλού τετραπόλου, και τριπλού τετραπόλου (LC-MS και LC-MS-MS), 3 διδακτικές ώρες, Δρ. Κωνσταντίνος Λιαπής, Αν. Ερευνητής, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο

3η ημέρα:

  1. Αναλύσεις δειγμάτων φυτικών προϊόντων και δειγμάτων νερού με εκχύλιση στερεής φάσης για τον προσδιορισμό υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων και άλλων ρυπαντών, όπως οι πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες. Δρ. Γ. Μηλιάδης, και Παν. Μαλάτου. Εργαστήριο Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων, Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. 2 ώρες.
  2. Εργαστηριακές εφαρμογές της αέριας χρωματογραφίας και της αέριας χρωματογραφίας σε συνδυασμό με φασματομετρία μαζών σε προσδιορισμούς υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων και άλλων ρυπαντών. Δρ. Γ. Μηλιάδης, Δρ. Κ. Λιαπής και Παν. Μαλάτου. Εργαστήριο Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων, Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. 2 ώρες.
  3. Εργαστηριακές εφαρμογές της υγρής χρωματογραφίας σε συνδυασμό με τη φασματομετρία μαζών τριπλού τετραπόλου σε προσδιορισμούς υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων και άλλων ρυπαντών. Δρ. Κ. Λιαπής, και Χρ. Αναγνωστόπουλος. Εργαστήριο Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων, Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. 3 ώρες.
Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30