Επαγγελματικά Νέα 19/9/2006

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε. (Ε.ΣΥ.Δ.) είναι Ανώνυμη Εταιρεία που λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, με σκοπό τη διαχείριση ενός αξιόπιστου συστήματος παροχής υπηρεσιών διαπίστευσης προς εργαστήρια, φορείς πιστοποίησης και φορείς ελέγχου.

Για την ενίσχυση της στελέχωσης κατά τη συγκρότηση των Ομάδων Αξιολόγησης, το Ε.ΣΥ.Δ. καλεί όσους ενδιαφέρονται να συνεργασθούν ως εξωτερικοί αξιολογητές για τα Εργαστήρια Δοκιμών και Διακριβώσεων στους παρακάτω τομείς:

A. Εργαστήρια Δοκιμών:
Χημικές Δοκιμές για Προσδιορισμό Υπολειμμάτων Φυτοφαρμάκων. Χημικές Δοκιμές για Κλασική Ανάλυση Τροφίμων. Μικροβιολογικές Δοκιμές σε Τρόφιμα/ Ύδατα. Χημικές Δοκιμές σε Περιβαλλοντικά Δείγματα - Νερό, Έδαφος, Αέρα. Δοκιμές ΝDT. Χημικές και Φυσικές Δοκιμές σε Καύσιμα και σε Χαρτί. Μηχανικές, Χημικές και Φυσικές Δοκιμές σε Δέρμα και Ύφασμα. Χημικές Δοκιμές σε Μέταλλα. Ηλεκτρικές Δοκιμές. Μετρήσεις Αιολικού Δυναμικού. Μετρήσεις EMC.

Β. Εργαστήρια Διακριβώσεων:
Εξοπλισμός ΚΤΕΟ (μετρητές φρένων και αμορτισέρ, αναλυτές αερίων, ηχόμετρα, κ.λπ.).

Απαιτούμενα ελάχιστα προσόντα είναι:
- πτυχίο ή δίπλωμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ειδικότητα συναφή προς τους αντίστοιχους τομείς,
- καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας (τουλάχιστον επιπέδου Lower),
- τουλάχιστον 5ετής αποδεδειγμένη εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα,
- εμπειρία σε συστήματα διαχείρισης ποιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις, συνοδευόμενες από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, οι οποίες θα εξεταστούν από τις αρμόδιες Τεχνικές Επιτροπές του Ε.ΣΥ.Δ. Η διαδικασία επιλογής θα περιλαμβάνει και συνέντευξη των υποψηφίων. Θα επιλεγεί συγκεκριμένος αριθμός υποψηφίων για κάθε τομέα. Οι προτάσεις των Τεχνικών Επιτροπών θα υποβληθούν προς έγκριση στο Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης και θα ακολουθήσει ενημέρωση των ενδιαφερομένων που θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά εκπαίδευσης, εμπειρίας και καλής γνώσης της Αγγλικής, τα οποία δηλώνουν στη σχετική αίτηση. Οι υποψήφιοι αξιολογητές που θα επιλεγούν θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο, το οποίο θα διοργανωθεί από το Ε.ΣΥ.Δ. και μετά την επιτυχή συμμετοχή τους σε αυτό θα ορισθούν ως αξιολογητές του Ε.ΣΥ.Δ.

Οι αξιολογητές που θα επιλεγούν τελικά:

α) θα πρέπει συγκεντρώνουν τουλάχιστον οκτώ (8) μόρια σύμφωνα με το σύστημα βαθμολόγησης που περιγράφεται στο έντυπο «Κριτήρια Αξιολογητών» EΣΥΔ-ΚΡΙΤΑ/Παράρτημα (σελίδες 7-8), το οποίο είναι διαθέσιμο στον δικτυακό τόπο: www.esyd.gr (Αξιολογητές/Κριτήρια Αξιολογητών),

β) δεν θα πρέπει να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ως σύμβουλοι εργαστηρίων στα πρότυπα διαπίστευσης ή πιστοποίησης ή ελέγχου.

γ) θα διενεργούν (κατόπιν εγκαίρου ενημερώσεώς τους ως προς την ημερομηνία διενέργειας της αξιολόγησης και συναινέσεώς τους προς αυτήν), αξιολογήσεις εργαστηρίων, στο πλαίσιο των καθηκόντων που θα τους ανατίθενται από το Ε.ΣΥ.Δ. και σύμφωνα με τις διαδικασίες αξιολόγησης και διαπίστευσης του Ε.ΣΥ.Δ., για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 20 ημερών συνολικά ετησίως και για περίοδο 2 ετών τουλάχιστον, από την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους. Η προβλεπόμενη ημερήσια αποζημίωση των αξιολογητών είναι 180¤. Η πληρωμή των αξιολογητών θα γίνεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο.

δ) θα κληθούν να υπογράψουν δήλωση τήρησης εμπιστευτικότητας και ανεξαρτησίας.

Η Έντυπη Αίτηση διατίθεται από το Ε.ΣΥ.Δ., μέσω τηλεομοιοτύπου, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.esyd.gr (Έντυπα Αιτήσεων / Αίτηση για τους Αξιολογητές Εργαστηρίων του Ε.ΣΥ.Δ.). Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα μέρη ΕΣΥΔ ΑΑ01 και ΕΣΥΔ ΑΑ02 της Αίτησης και να επισυνάψουν αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα. Αιτήσεις που δεν φέρουν υπογραφή δεν θα εξεταστούν.

Οι αιτήσεις και τα βιογραφικά σημειώματα θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 30/09/2006 στο Ε.ΣΥ.Δ., ιδιοχείρως ή ταχυδρομικά, οδός Σισίνη 8, 3ος Όροφος, Τ.Κ. 11528, Αθήνα ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τη σημείωση: Πρόσκληση για αξιολογητές εργαστηρίων δοκιμών ή/και διακριβώσεων (κατά περίπτωση).

Πληροφορίες: τηλέφωνο: 210 7204520
Αθήνα 30 Αυγούστου 2006

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάρτιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31