Επαγγελματικά Νέα 11/1/2005

11-01-2005 H E.E.X. αναζητά συνεργάτη

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) στα πλαίσια της έκδοσης του περιοδικού Χημικά Χρονικά αναζητά συνεργάτη ο οποίος θα αναλάβει :
- την επιμέλεια της ύλης του περιοδικού
- την υποστήριξη της επικοινωνίας με τον τύπο (έντυπο & ηλεκτρονικό).

Εκδήλωση ενδιαφέροντος και υποβολή αναλυτικών βιογραφικών σημειωμάτων θα γίνουν δεκτά έως 31-01-2005 στην έδρα της Ε.Ε.Χ. (Κάνιγγος 27 – 106 82 Αθήνα, τηλ 210 38 21 524 – 210 38 29 266) ή/και στην ηλεκτρονική δ/νση : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες : κα Κ. Τσιμπογιάννη.
Απαραίτητα προσόντα : Άριστη γνώση Αγγλικών και χρήσης Η/Υ.

ΘΕΜΑ 4 Ο /26 ης Δ.Ε./12-12/2004
ΘΕΜΑ : 1. Γραφείο τύπου ΕΕΧ & Προσόντα συνεργάτη – δημοσιογράφου
Εισηγητής : Μ. Ε. Χάλαρης

Η επικοινωνία και οι δημόσιες σχέσεις της ΕΕΧ είναι ένας πολύ βασικός τομέα, στον οποίο δεν έχει δοθεί ως τώρα η προσοχή που απαιτείται και ο οποίος θα μπορούσε να αναδείξει και να προβάλει το έργο που επιτελείται τόσο στην ΚΥ όσο και στα Π.Τ της ΕΕΧ. Στην 2 η Σύνοδο της 6 ης ΣτΑ στα ζητήματα που βρίσκονται προς υλοποίηση εγκρίθηκε η ενεργοποίηση Γραφείου Τύπου και προβολής της ΕΕΧ με ευθύνη της ΔΕ.

Το έργο αυτό πρέπει να ανατεθεί σε επαγγελματική βάση σε έμπειρο στέλεχος ή σε δημοσιογράφο. Το ΓΤ& Π και το στέλεχος θα αναλαμβάνει :

Α) Την καταγραφή όλων των ΜΜΕ και τη δημιουργία αρχείου με πλήρη στοιχεία που ενδιαφέρουν την ΕΕΧ

Β) Ενημέρωση όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης(τηλεόραση – ραδιόφωνο – τύπος) με αποστολή Δελτίων Τύπου πριν, κατά την διάρκεια και μετά την λήξη των εκδηλώσεων τόσο από την ΚΥ όσο και από τα ΠΤ

Γ) Προετοιμασία διοργάνωσης ενημερωτικής Συνέντευξης Τύπου, σε όποιο θέμα εντέλλεται, σε προσκεκλημένους δημοσιογράφους.

Δ) Συγκρότηση «παρατηρητηρίου καθημερινότητας» για άμεση ανταπόκριση της ΕΕΧ σε επίκαιρα θέματα – διαχείριση κρίσεων

Ε) .............................

Επιπλέον θα ασκεί και τα καθήκοντα του Συνεργάτη των Χημικών Χρονικών όπου οι απαιτήσεις της ΕΕΧ από τον "Συνεργάτη των Χημικών Χρονικών" του οποίου ο ρόλος στα τεύχη του Περιοδικού καθορίζεται ως "Επιμέλεια Ύλης" και "Γραμματειακή Υποστήριξη του έργου της Συντακτικής Επιτροπής :είναι

Α) ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ :1)Παραλαμβάνει την ύλη από το e - mail ή ταχυδρομείο 2) την Πρωτοκολλεί 3)την ταξινομεί κατά κατηγορία σύμφωνα με την τρέχουσα μορφή που έχει δοθεί στο περιοδικό 4)την βάζει σε αρχεία στον υπολογιστή. 5)Ετοιμάζει σχέδιο τεύχους σύμφωνα με το πρότυπο προηγούμενων τευχών 6)Ενημερώνει την Συντακτική Επιτροπή για τις καινούργιες παραλαβές 7)εκτελεί τις αποφάσεις της Συντακτικής ως προς την αξιολόγηση των εργασιών δηλ. αποστέλλει στους ορισθέντες κριτές τις υπό κρίσιν εργασίες, 8)Επικοινωνεί με τους κριτές αρχικά αν αποδέχονται κ.λ.π. 9)Απαντά στην αλληλογραφία ανάλογα με τις υποδείξεις του Αρχισυντάκτη ως προς τις διορθώσεις και αποδοχή ή απόρριψη της εργασίας. 10)Αποστέλλει οποιοδήποτε άλλο μήνυμα χρειαστεί π.χ. σε συγγραφείς για προσκεκλημένα άρθρα , σε άτομα από τα οποία ζητούνται συνεντεύξεις , συγγραφή ρεπορτάζ συνεδρίων ή άλλων εκδηλώσεων κ.λ.π. 11)Διεκπεραιώνει οποιαδήποτε αλληλογραφία χρειαστεί είτε γραπτή είτε προφορική με την εταιρεία που εκδίδει το περιοδικό και που αφορά την έκδοση του περιοδικού π.χ. ενημερώνεται για την έκβαση της πορείας του περιοδικού και ανάλογα φροντίζει για την ετοιμασία των ετικετών κ.λ.π..12)Σε περίπτωση αναζήτησης διαφημίσεων επικοινωνεί και ολοκληρώνει την όλη πορεία της αναζήτησης. 13)Επικοινωνεί με τα οριζόμενα από την συντακτική επιτροπή άτομα και αποστέλλει σε αυτά οποιοδήποτε κείμενο για κρίση ή παρουσίαση π.χ. βιβλιοπαρουσίαση, κρίση ρεπορτάζ αν κριθεί απαραίτητο κ.λ.π.14)Ζητάει πληροφορίες για συνέδρια κ.λ.π. από τους διοργανωτές τους κατόπιν υπόδειξης της Σ.Ε. 15) Φροντίζει για την ταχυδρόμηση των τευχών στους αποδέκτες του εξωτερικού.

Β) ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΥΛΗΣ: 1)Συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Σ.Ε. κρατώντας Πρακτικά, δηλαδή Σημειώσεις ως προς τα κείμενα που θα μπουν στο τεύχος, ποια θα κρατηθούν για επόμενα τεύχη , ποια απορρίπτονται κ.λ.π. 2)Μορφοποιεί τα κείμενα ανάλογα με τις αποφάσεις της Σ.Ε. δηλ. αφαιρεί μη αναγκαίες παραγράφους από δελτία π.χ. συνεδρίων και αφήνει ό,τι αποφασίσει ηΣ.Ε.3)Μορφοποιεί τις εργασίες ανάλογα με τις υποδείξεις της Σ.Ε.4)διορθώνει τυχόν λάθη σε κείμενα πράγμα που γίνεται εύκολα με τα υπάρχοντα προγράμματα στους υπολογιστές.5)Εκτελεί τις διορθώσεις των κειμένων (ειδήσεις, ρεπορτάζ, ανακοινώσεις, ενημερώσεις κ.λ.π.) που επισημαίνει και υποδεικνύει ο Αρχισυντάκτης , δηλαδή όλων των κειμένων πλην των άρθρων που κρίνονται και διορθώνονται από τους κριτές 6)Συμμετέχει στην διόρθωση του τεύχους μετά την εκτύπωση ελέγχοντας αν όντως ό,τι μπήκε στο τεύχος είναι αυτό που δόθηκε 7)αναζητά φωτογραφίες από διάφορες πηγές για να εμπλουτισθούν τα κείμενα που περιέχονται στο τεύχος (εκτός από αυτές που προσκομίζουν τα μέλη της Σ.Ε.)

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30