Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, και ώρα 20:00, η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας, της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, διοργάνωσε τη 2η διαδικτυακή ενημέρωση, για τους νέους Χημικούς που αποφοίτησαν από το Τμήμα Χημείας ΑΠΘ και ορκίστηκαν στις 8 Απριλίου 2021.

Συνημμένο αρχείο

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 (15:00 – 16:00) θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Αποστόλο Σκαρλάτο, Product Stewardship & Regulatory Affairs Dpt.της εταιρείας SustChem S.A., διαδικτυακή παρουσίαση με τίτλο:

«Ευρωπαϊκό Κέντρο Δηλητηριάσεων (PCN – UFI)»


https://zoom.us/j/98889011726

Από τη 1ηΙανουαρίου 2021 έχει τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 542/2017, ο οποίος θέτει νέες, αυστηρότερες υποχρεώσεις σε όλα τα χημικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Αγορά. Ο Κανονισμός ορίζει ότι οι επιχειρήσεις που παράγουν ή εισάγουν επικίνδυνα χημικά προϊόντα, οφείλουν να κοινοποιούν αναλυτικές πληροφορίες σε μία νέα ευρωπαϊκή βάση δεδομένων (PCN), που διαχειρίζεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών (ECHA). Πρόσβαση στις εν λόγω πληροφορίες θα έχουν τα εθνικά κέντρα δηλητηριάσεων των κρατών-μελών της ΕΕ. Εκτός της Κοινοποίησης στη βάση δεδομένων, οι ετικέτες των προϊόντων θα πρέπει να φέρουν τον ειδικό μοναδικό ανά φόρμουλα κωδικό «UFI». Mε το κωδικό «UFI» θα μπορούν τα κέντρα δηλητηριάσεων να αντιστοιχούν τα προϊόντα με τους φακέλους κοινοποίησης. Ο Κανονισμός επηρεάζει ολόκληρη τη χημική βιομηχανία, από τους παραγωγούς και εισαγωγείς καταναλωτικών προϊόντων, όπως καθαριστικά, χρώματα, αγροχημικά, αρωματικά, πετροχημικά, βιοκτόνα μέχρι και τις πιο εξειδικευμένες πρώτες ύλες καλλυντικών, τροφίμων και χημικών.

Στην παρουσίαση θα αναλυθούν:

  • Βασικές έννοιες και στόχος του Κανονισμού
  • Υποχρεώσεις Επιχειρήσεων
  • Πληροφορίες φακέλου κοινοποίησης
  • Χειρισμός UFI
  • Εξαιρέσεις & Ειδικές περιπτώσεις
  • Διαφορές ΕΜΧΠ & PCN

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν μπορούν να αποστείλουν ερωτήσεις μέχρι την Τέταρτη το βράδυ στοΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.του τμήματος με σκοπό να απαντηθούν κατά την διάρκεια της παρουσίασης

Θα χαρούμε πολύ να παρευρεθείτε στην εκδήλωσή μας!

Μετά τιμής,

ΔΣ Τμήματος ΧΒΜ, ΕΕΧ

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ