Συνεργασία Χημικών για την Ένωση Ελλήνων Χημικών 6/2/2013

Ανακοίνωση της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για τη συγκρότηση σε σώμα του ΠΤ Αττικής&Κυκλάδων

Ανακοίνωση της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ γαι τη συγκρότηση σε σώμα της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής&Κυκλάδων.

Στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ήρθε πρώτη σε ψήφους για την εκλογή Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής και Κυκλάδων (ΠΤΑΚ) γεγονός που φυσικά μας γεμίζει ευθύνη για την ποιοτική αναβάθμιση του μεγαλύτερου περιφερειακού τμήματος της ΕΕΧ. Ανταποκρινόμενοι στην εμπιστοσύνη των συναδέλφων, και με διάθεση το ΠΤΑΚ να μην αποτελεί πλέον τον φτωχό συγγενή των κεντρικών λειτουργιών της ΕΕΧ, αλλά να παίξει ουσιαστικό ρόλο για την προσέγγιση νέων χημικών και την ανάδειξη επιστημονικών και επαγγελματικών θεμάτων, προτείναμε το προεδρείο να συγκροτηθεί με πολιτικό και λειτουργικό σκεπτικό  υποστηριζόμενοι και από  τα αποτελέσματα των εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα προτείναμε την εκλογή του συναδ. Σπύρου Κοΐνη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλους της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΕΧ τα προηγούμενα χρόνια, στη θέση του προέδρου σε πρώτη ψηφοφορία και στη θέση του γενικού γραμματέα σε δεύτερη.

Με λύπη μας βρεθήκαμε μπροστά σε μία επιμέρους υπόγεια συμφωνία των παρατάξεων ΕΚΜ-ΠΑΣΚ-ΑΧ και ΔηΚιΧη, προκειμένου να αποκλειστεί η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ από κάθε θέση ευθύνης, χωρίς να διατυπωθεί κανένα ουσιαστικό πολιτικό σκεπτικό για την επιλογή αυτή. Έτσι σήμερα η πρώτη σε ψήφους παράταξη δεν εκπροσωπείται στο προεδρείο, κάτι το οποίο πρέπει να γνωρίζουν τα χιλιάδες μέλη του ΠΤ Αττικής & Κυκλάδων.

Αντιλαμβανόμαστε φυσικά ότι οι αγώνες μας όλα τα προηγούμενα χρόνια για την εξυγίανση της εσωτερικής ζωής της ΕΕΧ όπως και η αταλάντευτη στάση μας που οδήγησε στη συνέχεια και στην αποκάλυψη πλαστογραφημένων επιστολικών ψήφων στις πρόσφατες εκλογές, έχουν δυσαρεστήσει πολλούς,  οι οποίοι ίσως θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο πήραν τη ρεβάνς τους.  Ξεχνούν όμως ότι για την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, οι θέσεις στα συλλογικά της ΕΕΧ δεν είναι τίτλοι για να κάνουμε φιγούρα και προσωπικές στρατηγικές, αλλά ευθύνη να δουλέψουμε και να φέρουμε αποτελέσματα, και ως εκ τούτου οι μηχανορραφίες τους δεν μας αφορούν.

Σήμερα, σε συνθήκες βαθειάς κρίσης & ύφεσης, αντιμετωπίζουμε ως κλάδος και ως εργαζόμενοι ή άνεργοι σημαντικά προβλήματα. Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ θα συνεχίσει να παλεύει στο Περιφερειακό Τμήμα Αττικής και Κυκλάδων για τα συλλογικά συμφέροντα, θα σταθούμε ενάντια σε όσους επιθυμούν να το οδηγήσουν σε περαιτέρω εκφυλισμό και θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αναζωογόνησή του και στην αύξηση της συμμετοχής των συναδέλφων.