Συνεργασία Χημικών για την Ένωση Ελλήνων Χημικών 4/5/2011

Ανακοίνωση της "Συνεργασίας" για την επιτροπή των ΒΑΕ

Ανακοίνωση της "Συνεργασίας Χημικών" για τη δημιουργία της επιτροπής επανεξέτασης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων

Ανακοίνωση της «Συνεργασίας Χημικών» για την επιτροπή των ΒΑΕ

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων, της επαναφέρει με τις ευλογίες της Τρόικα τη διαδικασία αναθέωρησης της λίστας των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων με τις γνωστές και μη εξαιρετέες διαδικασίες του «κατεπείγοντος».

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαια πως η πολιτική ηγεσία προτίθεται για άλλη μια φορά, να μεταθέσει το οικονομικό μέρος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της στις πλάτες των εργαζομένων, εμπαίζοντάς τους με διακηρύξεις δήθεν εκσυγχρονισμού της λίστας των ΒΑΕ.Η πολιτική ηγεσία ακολουθεί για άλλη μια φορά τις επιταγές του Μνημονίου όπου αποτυπώνεται με κάθε αναλγησία η διαταγή για μείωση κατά 90% της λίστας των ΒΑΕ, χωρίς να εξεταστεί στο παραμικρό βαθμό αν συντρέχει οποιαδήποτε τέτοια προϋποθέση στην ελληνική εργασιακή πραγματικότητα.

Ιδιαίτερα παράξενος είναι και ο τρόπος με τον οποίο σχηματίστηκε η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας, από την οποία απουσιάζει παντελώς εκπρόσωπος του κλάδου των Χημικών. Το τελευταίο έρχεται σε ευθέια αντίθεση με το γεγονός πως ο κλάδος μας ήταν από τους πρώτους που έθεσαν τα ζητήματα υγιεινών και ασφαλών συνθηκών εργασίας, συμμετέχει ενεργά στο Συμβούλιο Υγιεινής και Ασφάλειας του υπουργείου και οι εργαζόμενοί του βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένοι σε κάθε τέτοιους κινδύνους.

Συνάδελφοι

  • Καλούμε τις παρατάξεις της Ε.Ε.Χ. να τοποθετηθούν σαφώς στο ύψιστης σημασίας θέμα ώστε να προχωρήσουμε  και σε συντονισμένες ενέργειες.
  • Τη ΔΕ/ΕΕΧ να προβεί σε όλες τις ενέργειες και συνεργασίες με άλλους επιστημονικούς και εργασιακούς φορείς με σκοπό τη συμμετοχή εκπροσώπου του κλάδου στην αρμόδια επιτροπή.
  • Προτείνεται να κατατεθεί πόρισμα από την ΕΕΧ τέτοιο που είναι απεμπλέκει το ζήτημα από την οικονομική πολιτική.

 

«Συνεργασία Χημικών για την ΕΕΧ»

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30