Χημική Αντίδραση 23/2/2017

Ανακοίνωση της "Χημικής Αντίδρασης" σχετικά με την ανάγκη ανασυγκρότησης του Προεδρείου της Δ.Ε. της Ε.Ε.Χ.

23-02-2017

«ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Δ.Ε.) ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ (Ε.Ε.Χ.)

Η Διοίκηση της Ε.Ε.Χ. απαιτεί την ομοψυχία, την συμβολή και την συνέργεια όλων των μελών της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.).

Στις 31-01-2017 η παράταξη «Συνεργασία Χημικών» με ένα συκοφαντικό και ψευδές κείμενο επιτέθηκε προσωπικά στην Πρόεδρο της Δ.Ε. της Ε.Ε.Χ., υποσκάπτοντας το θεσμό του Προέδρου, δυσχεραίνοντας το έργο του και επιχειρώντας να θέσει την παράταξη σε ομηρεία, ώστε να μην μπορεί να επιτελέσει το έργο της προστασίας των δικαιωμάτων της Χημείας και των Χημικών.

Η παράταξη μας λειτουργώντας υπεύθυνα και σεβόμενη τον θεσμικό της ρόλο δεν αντέδρασε άμεσα, διότι ήταν προγραμματισμένη η τελετή της βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον 30ο ΠΜΔΧ στις 08-02-2017 και στη συνέχεια απαιτήθηκε παράσταση της Ε.Ε.Χ. στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την μεταρρύθμιση του Εκπαιδευτικού συστήματος που αφορά 4500 περίπου συναδέλφους.

Η «Χημική Αντίδραση» στις 09-02-2017 και στη συνέχεια στις 22-02-2017 έθεσε το λιβελλογράφημα της «Συνεργασίας Χημικών» στην κρίση της Δ.Ε., όπως θεσμικά επιβάλλεται, και την κάλεσε να ανανεώσει την στήριξη στην Πρόεδρο, καθώς αποτελεί επί της ουσίας μομφή προς την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών υπονομεύοντας το κύρος του θεσμού. Στην συνεδρίαση κατέθεσε όλα τα αδιάσειστα στοιχεία, όπως τη μαγνητοφωνημένη συνεδρίαση της Δ.Ε. και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που έχουν ανταλλαγεί.

Και στις δύο συνεδριάσεις τα μέλη της «Συνεργασίας Χημικών», διεκδίκησαν να μπορούν να υβρίζουν χωρίς συνέπειες, αρνούμενα ότι το κείμενό τους αποτελεί μομφή, αλλά αρνούμενα ταυτόχρονα να επιβεβαιώσουν την στήριξη προς το Προεδρείο στο οποίο τυπικά μετέχουν. Σε πλήρη σύμπνοια, τα μέλη του ΔηΚιΧη, αρνήθηκαν να προβούν σε δήλωση στήριξης του έργου της Προέδρου (αν και αποτέλεσε πρόταση τους, όπως σαφώς προκύπτει από την απομαγνητοφώνηση της συνεδρίασης) και αποχώρησαν με γραπτή δήλωση. Επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για τα πολύ σοβαρά εργασιακά προβλήματα (σε εκκρεμότητα διεκδικήσεις για εργαζόμενους σε Υπουργείο Υγείας, Πολιτισμού, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΕΣΥΔ κ.ά), και τις σημαντικές άμεσες υποχρεώσεις της ΕΕΧ (Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας, Εορτασμός της Ημέρας της Χημείας, 3η Παρασκευή στην ΕΕΧ, κοινή εκδήλωση με ΕΛΟΤ, προγραμματισμένα σεμινάρια, συνδιοργάνωση Συνεδρίου με πανεπιστημιακά τμήματα και βιομηχανίες κ.ά) και μη σεβόμενοι τα χρήματα που κοστίζουν οι συνεδριάσεις της ΔΕ, διέσπασαν και στις δύο συνεδριάσεις την απαρτία αποχωρώντας από την συνεδρίαση, ώστε να μην ληφθεί απόφαση, μόλις στο 3ο από τα 25 θέματα.

Θα πρέπει να επισημάνουμε την έντιμη στάση της εκπροσώπου της ΕΚΜ-ΠΑΣΚ-ΑΧ, η οποία παρότι ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ, προσπάθησε να βρεθεί μία λύση, ανεξάρτητα από το αν αυτή δεν είναι η επιθυμητή από την παράταξή μας.

Η ΕΕΧ δεν μπορεί να μείνει χωρίς Διοίκηση και να εκτεθεί στις υποχρεώσεις της και τα μέλη της «Χημικής Αντίδρασης» δεν πρόκειται να μείνουμε προσκολλημένοι σε θέσεις, όταν η πλειοψηφία των μελών του Προεδρείου της Δ.Ε. υποσκάπτει το έργο που επιτελούμε υπέρ των συναδέλφων και η μοναδική συμβολή της είναι οι πανηγυρισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε κάθε επιτυχία της ΕΕΧ.

Τα μέλη της «Χημικής Αντίδρασης», μη μπορώντας να κάνουμε διαφορετικά, αφού έχουμε μόλις 4 στα 11 μέλη της Δ.Ε., μπροστά στις μεθοδεύσεις των μελών της «Συνεργασίας Χημικών» και του «ΔηΚιΧη», τα οποία χρησιμοποιώντας προσχηματικές δικαιολογίες αρνούνται να επιβεβαιώσουν την στήριξη τους στην Πρόεδρο και εκτιμώντας ότι το σχήμα του σημερινού Προεδρείου δεν μπορεί να λειτουργήσει, καλούμε τη Δ.Ε. της Ε.Ε.Χ. να προχωρήσει σε άμεση ανασυγκρότηση του Προεδρείου.

Το παρόν Προεδρείο της Δ.Ε. της Ε.Ε.Χ εκτιμούμε ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση να δεσμεύει με αποφάσεις την Ε.Ε.Χ. και η κρισιμότητα των στιγμών και οι επικείμενες υποχρεώσεις της δεν επιτρέπουν καμία καθυστέρηση.

Συγκαλούμε νέα συνεδρίαση της Δ.Ε. την ερχόμενη Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 με πρώτο θέμα την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Δ.Ε. προς την Πρόεδρο και την ανασυγκρότηση του Προεδρείου, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά και με συλλογική προσπάθεια.

Τιμώντας όλους τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα παραμείνουμε μέλη της Δ.Ε., αποδεικνύοντας ότι η προσφορά προς τους συναδέλφους δεν συνδέεται με την κατάληψη θέσεων, αλλά με το υψηλό αίσθημα ευθύνης. Στόχος της «Χημικής Αντίδρασης» ήταν από το 2000 και είναι μέχρι σήμερα να διασφαλίσουμε ότι θα τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες, θα πράττουμε και θα ασκούμε τον έλεγχο που απαιτείται ότι η Δ.Ε. λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων της Επιστήμης της Χημείας, των συναδέλφων μας και της κοινωνίας και δεν εξυπηρετεί στενά κομματικά ή προσωπικά συμφέροντα.

ΥΓ. Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση της «Συνεργασίας Χημικών» για να αναδειχθεί η υποκρισία και η στόχευση:

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάρτιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31