Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων 9/1/2014

Δελτίο τύπου του ΠΣΧΒΕ : Εμπαιγμός του θεσμού των διαπραγματεύσεων η αύξηση 1%

Δελτίο Τύπου του ΠΣΧΒ-Ε σχετικά με την νέα υπογραφή Σ.Σ.Ε στον κάδο των τουριστικών επαγγελμάτων

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2014

 

 

Με βάση τις παλαιότερες εξαγγελίες του Υπουργού Εργασίας και των εργοδοτών, θα περίμεναν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια βασίζουν τις αμοιβές τους στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από την Πολιτική Ηγεσία και από τους Εργοδότες σε ό,τι αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

 

Αντ’ αυτού, και έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα όπου ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχει τορπιλλισθεί από κάθε άποψη, οι Πολιτικές Ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Τουρισμού πανηγυρίζουν και χαιρετίζουν την νέα Σ.Σ.Ε. στον κλάδο των τουριστικών επαγγελμάτων με αύξηση …1% για το 2015, αγνοώντας επιδεικτικά το -15% το οποίο υπεγράφη μόλις πριν από μερικούς μήνες στην ίδια σύμβαση και στην ουσία απετέλεσε και την θρυαλλίδα στον θεσμό. Θεωρούμε πως αυτή η λογική της …δημιουργικής λογιστικής  ένα και μόνο στόχο έχει : Αφού με την αρωγή Πολιτικών και Επιχειρηματικών κύκλων, επετεύχθη ο εξευτελισμός των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, αυτή η συγκεκριμένη κλαδική σύμβαση να παρουσιασθεί ως επιτυχία και απόδειξη εργασιακής ειρήνης, στο πλαίσιο μιας επίπλαστης ελεύθερης διαπραγμάτευσης.

 

Ο Σύλλογός μας έχει σαφώς δηλώσει την πίστη του στο θεσμό των ΣΣΕ και των ελεύθερων και ουσιαστικών Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. Για τον λόγο αυτό και θα σταθεί θετικά στην υπογραφή της προαναφερόμενης κλαδικής σύμβασης και μάλιστα με μια έστω και τυπική αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα χειροκροτήσει την υπογραφή μιας μη αξιοπρεπούς και ικανοποιητικής σύμβασης, η οποία συνεχίζει να διατηρεί της αποδοχές των εργαζομένων πολύ κάτω από το επίπεδο των παρελθόντων ετών.

Με αυτό τον γνώμονα θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας στο κεντρικό συνδικαλιστικό αλλά και πολιτικό επίπεδο.

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30