Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων 29/1/2013

Δελτίο Τύπου ΠΣΧΒΕ - Απόσυρση ΣΕΒ από τις διαπραγματεύσεις

Δελτίο Τύπου του ΠΣΧΒΕ σχετικά με τη στάση του ΣΕΒ σε ό,τι αφορά την συνέχιση των διαπραγματεύσεων

Παρά τις όποιες εξαγγελίες του Υπουργού Εργασίας και των εργοδοτών, με προσχηματική κίνηση ο Σ.Ε.Β δήλωσε, στην τελευταία συνάντηση με τον ΠΣΧΒΕ, διακριτικά αλλά και σαφώς, την απόσυρσή του από κάθε διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Έπειτα από οκτάμηνη προσπάθεια του συλλόγου μας να μην αποκοπεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων μετά την καταγγελία της σύμβασής μας τον Απρίλιο 2012, δεχθήκαμε την οριστική άρνηση των εκπροσώπων του ΣΕΒ να συνεχισθεί η όποια συζήτηση και το θέμα παραπέμφθηκε στις καλένδες. Θεωρούμε πως η αναφορά στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η προσήλωση του ΣΕΒ σε αυτήν είναι δικαιολογία που δεν τιμά κανέναν μας αλλά και αναμενόμενη∙  η επιτηδευμένη απουσία αναφοράς θέσεων και πολιτικής του ΣΕΒ όλο αυτό το διάστημα δείχνει πως ο σύνδεσμος των εργοδοτών μία και μόνη πολιτική έχει : Με την αρωγή πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων, να μην υπογραφεί καμία Κλαδική/Ομοιοεπαγγελματική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ακόμα και αν αυτό αποτελέσει την θρυαλίδα των όποιων κοινωνικών επιπτώσεων.

Η εξέλιξη αυτή σαφώς και δεν μας ικανοποιεί καθώς κύρια μέριμνα του συλλόγου μας ήταν και είναι η ύπαρξη αξιοπρεπούς και ικανοποιητικής σύμβασης. Σε αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας στο κεντρικό συνδικαλιστικό αλλά και πολιτικό επίπεδο.

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30