Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων 16/12/2010

Θέσεις του ΠΣΧΒ για το πολυνομοσχέδιο

Θέσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Βιομηχανίας σχετικά με το πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά

ΘΕΜΑ: Θέσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Βιομηχανίας σχετικά με το πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά
 
Αξιότιμη κα Υπουργέ
 
Πριν ακόμα κοπάσουν οι, από πολλές πλευρές, φωνές διαμαρτυρίας απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις της Τρόικα σχετικά με τη πιθανή υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, οι δυνάμεις της εργασίας, (που μέχρι τώρα έχουν αποκλειστικά πληρώσει το μάρμαρο της κρίσης) δέχονται ένα ακόμα χτύπημα με το κατατιθέμενο πολυνομοσχέδιο που αφορά στις εργασιακές σχέσεις.
 
Ο Π.Σ.Χ.Β. θεωρεί υποχρέωσή του να κρούσει το κώδωνα του κινδύνου επί της συγκεκριμένης ανησυχητικής εξέλιξης επισημαίνοντας τα κάτωθι:
 
• Η κυβέρνηση, υπό τη πίεση της Τρόικα – ή μήπως όχι; – ουσιαστικά θέτει τις βάσεις για οπισθοδρόμηση, με μέτρα που όχι μόνο είναι καταστροφικά και άδικα αλλά θα αποδειχθούν και αναποτελεσματικά. Με τα νέα μέτρα ο εργαζόμενος και κατά συνέπεια η κοινωνία στο συνολό της κινδυνεύει να διαβιώνει με νόμους «ζούγκλας» καθώς υπό τον τρόμο της απόλυσης, μπορεί εν μια νυκτί να δεχθεί μείωση μέχρι το κατώτατο όριο των 740 ευρώ. Πως μπορεί αυτό το μέτρο να μη αποσαθρώσει τελείως τη κοινωνική συνοχή, η οποία ζει τη δική της κρίση και ουσιαστικά απειλείται;
 
• Στο νέο τοπίο των εργασιακών σχέσων οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι δεν ευθύνονται για τα δημοσιονομικά ελλείματα, καλούνται να σηκώσουν το βάρος του μισθολογικού κόστους. Την ίδια στιγμή οι , κατά απόλυτη ομολογία, στελεχωμένες από «ημετέρους» ΔΕΚΟ προστατεύθηκαν από πλαφόν στη μείωση των αποδοχών. Αντιθέτως, με προκλητικό τρόπο, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αφήνονται κυριολεκτικά ανυπεράσπιστοι.
 
• Φυσικά σε καμία περίπτωση η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα δε διασφαλίζει τη μείωση των ελλειμάτων του κράτους, αφού δε παρέχει καμία εγγύηση για το πως θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων.
 
• Τέλος, η έλλειψη μέτρων για ανάπτυξη της οικονομίας σε συνδιασμό με τα παραπάνω επιδεινώνει τη κατάσταση. Η προκλητική, δε, ατιμωρησία διαχρονικά οδηγεί με ακρίβεια στην επανάληψη φαινομένων διαφθοράς και κακοδιαχείρισης.
 
Κα Υπουργέ
 
Η ζωή σίγουρα αλλάζει απρόβλεπτα, αλλά έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Με δεδομένη τη διαφοροποίησή σας , ας μην είστε αυτή που θα επικυρώσει τέτοιες καταστροφικές επαίσχυντες ρυθμίσεις.
 
Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Χ.Β.
 
Η Πρόεδρος: Χ. Παπαχρήστου
Ο Γεν. Γραμματέας: Φ. Μακρυπούλιας
Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30