Κεντρ. & Δυτ. Μακεδονίας 13/7/2007

Διαπίστευση Εργαστηρίων Τροφίμων

Το Τμήμα Τροφίμων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών διοργανώνει σεμινάριο διάρκειας 35 ωρών με θέμα : "Διαπίστευση Εργαστηρίων Τροφίμων σύμφωνα με το Πρότυπο ISO/IEC 17025 "

Το σεμινάριο απευθύνεται σε :
χημικούς, χημικούς μηχανικούς, τεχνολόγους τροφίμων, γεωπόνους, κτηνιάτρους, μικροβιολόγους τροφίμων και άλλους επιστήμονες, οι οποίοι :

  • ασχολούνται με εργαστηριακές αναλύσεις και ενδιαφέρονται για τη διαπίστευση των εργαστηρίων
  • απασχολούνται σε βιομηχανίες τροφίμων, εργαστήρια δοκιμών τροφίμων και νερού, χημικά εργαστήρια, μικροβιολογικά εργαστήρια κλπ.
Στόχος – Περιεχόμενο :

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση, ο εκπαιδευόμενος αποκτά τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορεί να αναπτύξει τις διαδικασίες για την προετοιμασία εργαστηρίων για διαπίστευση ή να εργαστεί σε διαπιστευμένα εργαστήρια.
Το σεμινάριο καλύπτει τις βασικές έννοιες και διαδικασίες για την διαπίστευση των εργαστηρίων δοκιμών, ειδικότερα των χημικών εργαστηρίων και εργαστηρίων ελέγχου τροφίμων και νερών, με βάση το πρότυπο ISO / IEC 17025. Παράλληλα, παρέχει και εξειδικευμένες γνώσεις για επιμέρους θέματα που αφορούν την διαπίστευση και χρήσιμες πληροφορίες για την πρακτική εφαρμογή του Προτύπου. Βασικό πλεονέκτημα του σεμιναρίου η έμφαση σε πρακτικά θέματα, το οποίο διασφαλίζεται από τους ιδιαίτερα έμπειρους και εξειδικευμένους εισηγητές του σεμιναρίου.
Βασικές ενότητες του σεμιναρίου, είναι: Εισαγωγικές έννοιες – σύντομη σκιαγράφηση του ISO/IEC 17025. Απαιτήσεις του προτύπου στη Διοίκηση. Τεχνικές απαιτήσεις του προτύπου. Εσωτερικές επιθεωρήσεις. Εκπαίδευση επιθεωρητών. Εφαρμογή ευέλικτου πεδίου διαπίστευσης. Πιστοποιημένα υλικά αναφοράς. Δευτερογενή υλικά αναφοράς. Απαιτήσεις για τις διακριβώσεις οργάνων. Επικύρωση μεθόδων. Εσωτερικός έλεγχος ποιότητας. Διεργαστηριακός έλεγχος ικανότητας (proficiency testing). Απαιτήσεις για το εργαστήριο μικροβιολογικών δοκιμών. Αβεβαιότητα μετρήσεων – μέθοδοι υπολογισμού. Προετοιμασία εργαστηρίου για τις επιθεωρήσεις του ΕΣΥΔ κ.ά., θέματα τα οποία καταδεικνύονται και με πολλά παραδείγματα.
Απαιτούμενες γνώσεις : Χημείας , Η/Υ , στατιστικής , Αγγλικής.
Διάρκεια Σεμιναρίου: 35 εκπαιδευτικές ώρες.
Επιστημονική εποπτεία σεμιναρίου (επιλογή εισηγητών και θεματολογία): Τμήμα Τροφίμων της ΕΕΧ.
Κόστος παρακολούθησης Σεμιναρίου ανά άτομο: 300,00 euro.
Πληροφορίες: ΓραμματείαΕΕΧ (τηλ. 210-3821524, πρωινές ώρες, Κα Τσιμπογιάννη), e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σημείωση : Σε περίπτωση συμπλήρωσης των θέσεων του σεμιναρίου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Διεξαγωγή Σεμιναρίου: Τετάρτη 17-Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007, σε άρτια εξοπλισμένη αίθουσα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Κάνιγγος 27, 6ος όροφος, Αθήνα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

  • να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, ως τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνοντας την «Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ (www.eex.gr) και διατίθεται επίσης από τα γραφεία της ΕΕΧ (Κα Τσιμπογιάννη)
  • να εξοφλήσουν το κόστος του Σεμιναρίου, 300 €, μέχρι καιτις 28 Σεπτεμβρίου 2007.

Το Τμήμα Τροφίμων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών στα πλαίσια της ετήσιας Έκθεσης Τεχνολογίας Τροφίμων «FoodTech« (27 – 30 Σεπτεμβρίου, στο παλαιό Αεροδρόμιο του Ελληνικού), διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Υλικά σε Επαφή με Τρόφιμα».
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 το πρωί ως τις 6:00 το απόγευμα και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, με θέματα:
Νομοθετικό πλαίσιο για τα υλικά που προορίζονται για επαφή με τρόφιμα / Δεδομένα και αποτελέσματα των ελέγχων της αγοράς / Απαιτήσεις αρχών GMPs / Χαρακτηριστικά Ποιότητας των υλικών συσκευασίας / Μεταλλικά Υλικά / Πλαστικά υλικά / Πλαστικοποιητές και μετανάστευση στα λιπαρά τρόφιμα / Κεραμικά / Νέα υλικά (βιοπολυμερή, ανακυκλώσιμα, εδώδιμες συσκευασίες, ενεργά υλικά κ.ά.) / Η προσέγγιση της βιομηχανίας και προβλήματα εφαρμογής / Μηχανήματα.
Καλούμε τους συναδέλφους να παρακολουθήσουν την Ημερίδα μας!

Ακολουθήστε μας

Πανελλήνια Ημέρα Χημείας - Ετήσια Ενημερωτικά Φυλλάδια

  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Ιανουάριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31