Φαρμάκων, Φαρμακοχημείας και Καλλυντικών

ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΟΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ

Ν.Π.Δ.Δ. 1804/88 Κάνιγγος 27, 106 82,
Αθήνα
ΤΗΛ. 210-3 829266 210-3 8 21524  


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  

1. ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

 • Η συμβολή στην προώθηση και ανάπτυξη της Οργανικής και Φαρμακευτικής Χημείας επιστημονικά, ερευνητικά και εκπαιδευτικά στη χώρα μας.
  1. Η καλλιέργεια επιστημονικής συνεργασίας τόσο μεταξύ των μελών του Τμήματος, όσο μεταξύ των μελών του και ατόμων, εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων, επιστημονικών ενώσεων και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Οργανική και Φαρμακευτική Χημεία εντός της Χώρας.
  2. Η συνεργασία με διεθνείς οργανώσεις, όπως η Διεθνής Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας ( IUPAC ), η Ευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοχημείας ( EFMC ), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ( WHO ) κλπ, καθώς και αντίστοιχες οργανώσεις Οργανικής και Φαρμακευτικής Χημείας άλλων Χωρών.
  3. Να αποτελέσει υπεύθυνο σύμβουλο της Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Ε.Χ. και μέσω της Ένωσης, οργανισμών και υπηρεσιών της Χώρας για θέματα που αφορούν την Οργανική και Φαρμακευτική Χημεία (κανονισμοί, τυποποιήσεις, κωδικοποιήσεις κλπ.), τη δημόσια υγεία και την προστασία αυτής.
  4. Τα αντικείμενα του Τμήματος Οργανικής και Φαρμακευτικής Χημείας είναι:
 • Σχεδιασμός και σύνθεση οργανικών χημικών ενώσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Ιατρική για την πρόληψη και θεραπεία ασθενειών.
 • Απομόνωση, μελέτη δομής και σύνθεση φυσικών προϊόντων.
 • Συσχέτιση δομής-δραστικότητας για τη διερεύνηση του μηχανισμού δράσης σε μοριακό επίπεδο.
 • Ενώσεις-φορείς βιοδραστικών μορίων. Παρασκευή και μελέτη των φυσικοχημικών τους ιδιοτήτων
 • Διερεύνηση δομής μεταβολιτών βιοδραστικών ενώσεων, με στόχο το σχεδιασμό και τη σύνθεση νέων φαρμακομορίων.
 • Συνδυαστική Χημεία, Παράλληλη Σύνθεση, Σύνθεση σε στερεά Φάση, HTS ( High Throughput Screening ).
 • Φαρμακευτική Βιοτεχνολογία .

2. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Το τμήμα θα πραγματοποιήσει τους σκοπούς του με:
α) Τακτικές και έκτακτες συνελεύσεις των μελών του,
β) Επιστημονικές συναντήσεις,
γ) Τοπικά, εθνικά και διεθνή συνέδρια και διαλέξεις,
δ) Δημοσιεύσεις και εκδόσεις.

3. ΜΕΛΗ

 • Μέλη του τμήματος μπορούν να γίνουν πτυχιούχοι των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας ή ισότιμων σχολών εκτός της χώρας, εφόσον τα επιστημονικά, ερευνητικά, διδακτικά ή επαγγελματικά ενδιαφέροντα τους εντάσσονται στον τομέα της Οργανικής και Φαρμακευτικής Χημείας.
  1. Η ιδιότητα του μέλους αποκτάται με έγγραφη αίτηση του ενδιαφερομένου προς το συμβούλιο του Τμήματος.
  2. Τα μέλη διακρίνονται σε τακτικά, επίτιμα και συνδεδεμένα (π.χ. φοιτητές). Τα επίτιμα και συνδεδεμένα μέλη συμμετέχουν στις δραστηριότητες χωρίς όμως το δικαίωμα ψήφου. Μέλος του τμήματος διαγράφεται όταν το ζητήσει έγγραφα. Τα μέλη υποχρεούνται να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του τμήματος.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΡΑΣΣΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΑΤΑΡΑΚΗ ΔΕΣΠOINA - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΠΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΑΜΙΑΣ: ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΤΟΣ ΕΥΑΓ. - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΕΛΗ:
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΜΑΝΤΗΣ ΝΑΜΠΙΛ-ΑΓΓΕΛΟΣ  - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ ΚΑΤ - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΙΚΟΥΝΗΣ ΝΙΚ - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΤΣΙΚΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Πραγματοποιήθηκαν στις 18 Μαΐου 2023 οι εκλογές στα επιστημονικά τμήματα της ΕΕΧ. Αρχικά είχαν προκηρυχθεί στις αρχές Απριλίου αλλά δόθηκε ένας μήνας παράταση ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν περισσότεροι συνάδελφοι. Οι εκλογές έγιναν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά με την εφαρμογή ΖΕΥΣ. Μερικά στατιστικά στοιχεία είναι τα…
Η Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Ελλήνων Χημικών προκηρύσσει εκλογές την Κυριακή, 14 Μαϊου 2023,στα παρακάτω Επιστημονικά Τμήματα: Χρωμάτων, Βερνικιών & Μελανιών Αναλυτικής Χημείας Παιδείας & Χημικής Εκπαίδευσης Τροφίμων Ιστορίας της Χημείας Φαρμάκων, Φαρμακοχημείας και Καλλυντικών Περιβάλλοντος, Υγείας & Ασφάλειας Ανταγωνιστικότητας-Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Η υποβολή υποψηφιοτήτων και η εγγραφή μελών μπορεί…
Αγαπητοί συνάδελφοι, το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας της ΕΕΧ και το Επιστημονικό Τμήμα Φαρμάκων, Φαρμακοχημείας και Καλλυντικών της ΕΕΧ συνδιοργανώνουν το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11.30-14.00 διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Παρασκευή Καλλυντικών Προϊόντων: Από μια καινοτόμα ιδέα, στο τελικό προϊόν» Πρόγραμμα Ημερίδας: «Τα στάδια ανάπτυξης…
Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Ιούνιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30