Τροφίμων

Aγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως ίσως γνωρίζετε, υπό την αιγίδα της ΕΕΧ, λειτουργεί το Τμήμα Τροφίμων το οποίο με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του έχει ως κύριο αντικείμενο τη μελέτη θεμάτων σχετικών με την προώθηση του ρόλου της Χημείας στον τομέα των Τροφίμων.

 Αποτελεί τον αρμόδιο σύμβουλο της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΕΧ σε θέματα τα οποία εμπίπτουν στο αντικείμενο εργασιών του.

Ειδικότερα, το Επιστημονικό Τμήμα Τροφίμων:

α) Επιδιώκει την ανάπτυξη επιστημονικής και επαγγελματικής συνείδησης και πνεύματος ενότητας ανάμεσα στα μέλη του και προωθεί τη συνειδητή συμμετοχή τους στη ζωή της ΕΕΧ.

β) Εξετάζει σε τακτικές και έκτακτες συνελεύσεις τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των τροφίμων.

γ) Συγκροτεί μόνιμες και έκτακτες επιτροπές στο κέντρο και στην περιφέρεια για μελέτη και επεξεργασία των προβλημάτων, διοργανώνει διαλέξεις, συνέδρια, σεμινάρια και γενικά, ενεργεί κατάλληλα για την επιμόρφωση των μελών του και την ανύψωση του επιστημονικού - επαγγελματικού επιπέδου τους.

δ) Συνεργάζεται με συγγενείς επαγγελματικές και επιστημονικές οργανώσεις, ελληνικές ή ξένες, για τη μελέτη και προώθηση κοινών σκοπών και την εξάλειψη των διακλαδικών διαφορών.

ε) Προβάλλει και προωθεί τους σκοπούς του από τα Χημικά Χρονικά, την ιστοσελίδα της ΕΕΧ και άλλα μέσα ενημέρωσης.

ζ) Υποδεικνύει στη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΕΧ μέλη του τμήματος ή του ευρύτερου χώρου των χημικών ως εκπροσώπους της ΕΕΧ σε θεσμοθετημένα όργανα και επιτροπές της Πολιτείας, των οποίων το αντικείμενο εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

Στην περίπτωση που ο τομέας απασχόλησής σας είναι εκείνος των τροφίμων, η συνεισφορά σας θα είναι πολύτιμη για την εκπλήρωση των επιδιώξεων του Τμήματος. Στόχος του Δ.Σ. είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων στις δραστηριότητες του Τμήματος. Ιδιαίτερα σήμερα, που ο κλάδος μας καλείται να αντιμετωπίσει συνεχείς και σημαντικές προκλήσεις σχετιζόμενες με τις επιστημονικές εξελίξεις και με θεσμικές αλλαγές, είναι σημαντικό να επιτύχουμε όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή για την δρομολόγηση αποτελεσματικών, επιστημονικών δράσεων που θα συμβάλουν τόσο στη διαφύλαξη της υγείας και των συμφερόντων των πολιτών όσο και στη βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης στην εργασία.

Εάν λοιπόν, πράγματι, ενδιαφέρεστε για τα θέματα των τροφίμων, σας καλούμε να υποστηρίξετε τη λειτουργία του Τμήματος. Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την επισυναπτόμενη φόρμα - αίτηση συμμετοχής στο Τμήμα Τροφίμων (Ονοματεπώνυμο / στοιχεία ταυτότητας / διεύθυνση κατοικίας / τόπος εργασίας / τηλ. και e-mail επικοινωνίας) και να την υποβάλλετε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο fax της ΕΕΧ (210- 3833597).

Οι συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος είναι ανοιχτές σε όλους τους συναδέλφους και προγραμματίζονται να πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα, στα γραφεία της ΕΕΧ και ώρα 18.30, με την επιφύλαξη άλλης ειδικότερης ειδοποίησης.

Εάν αποφασίσετε να έρθετε, σας παρακαλούμε θερμά να επιβεβαιώσετε ότι θα γίνει συνάντηση τηλεφωνώντας στα γραφεία της ΕΕΧ (Τηλ. 2103821524, 3832151) το πρωί της ίδιας ημέρας. Ειδικότερες πληροφορίες επικοινωνίας θα σας γνωστοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα σας δούμε στις συναντήσεις μας.

Ευχαριστούμε,

με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

για το Τμήμα Τροφίμων

 

           Η Πρόεδρος                                                                 Ο Γραμματέας

         Θεοδώρα Κλαδά                                                       Χαράλαμπος Προεστός

 

 

 

Βάσει του Πρακτικού της εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές ανάδειξης Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού Τμήματος Τροφίμων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών της 5ης Μαρτίου 2014 και μετά από συνέλευση των εκλεγέντων μελών πλέον:

 

Διοικητικό Συμβούλιο


Το ΔΣ του Επιστημονικού Τμήματος Τροφίμων έχει την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος:    ΚΛΑΔΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Αντιπρόεδρος: ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γραμματέας: ΠΡΟΕΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Ταμίας: ΓΩΓΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Μέλη: ΣΠΥΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΜΑΤΣΩΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΚΑΣΚΑΦΕΤΟΥ ΡΟΔΑΝΘΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι Μετά την αδυναμία που παρουσιάστηκε για την κατάρτιση ψηφοδελτίου για το Επιστημονικό Τμήμα Τροφίμων, το οποίο αποτελεί τομέα υψίστου ενδιαφέροντος για την ΕΕΧ, επαναπροκηρύχθηκαν εκλογές. Οι ημερομηνίες μεγάλου ενδιαφέροντος είναι: Το Μητρώο μελών θα μείνει ανοικτό μέχρι τη Δευτέρα 24/04/2017 Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή 28/04/2017…
Σας ενημερώνουμε για την αναβολή των εκλογών του Τμήματος Τροφίμων της ΕΕΧ, σύμφωνα με τη συνημμένη απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής
Τμήμα Τροφίμων Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ του τμήματος Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ του Τμήματος Τροφίμων, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Τμήματος έχουν προγραμματισθεί για την Τετάρτη 15/3/2017 και ώρες 17:00 έως 21:00. Σε εκτέλεση του Κανονισμού Λειτουργίας των Επιστημονικών…
Η Ε.Ε.Χ. διοργανώνει Ημερίδα με θέμα "Συσκευασία Τροφίμων" την Παρασκευή 17/2/2017 στα γραφεία της Κ.Υ. στην Αθήνα. Συντονίστριες της Ημερίδας : Θεοδώρα Κλαδά, Ντόρα Βακιρτζή
Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ