Ανακοινώσεις

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Ελλήνων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα την Επικοινωνία της Χημείας στο ευρύ κοινό. Χημικοί με πολυετή δράση στην επικοινωνία της επιστήμης (συμβατικά Μέσα Ενημέρωσης, Διαδίκτυο, ζωντανές παρουσιάσεις) μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους μέσα από σύντομες παρουσιάσεις και συζήτησαν με το κοινό για το πώς η επικοινωνία της επιστήμης γίνεται πιο αποτελεσματικά μέσω διαφόρων καναλιών και μεθόδων. Η εκδήλωση απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς που αναζητούν νέους τρόπους διδασκαλίας, σε νέους επιστήμονες με ενδιαφέρον για την επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό και σε οποιονδήποτε άλλο επαγγελματία που ενδιαφέρεται για την τέχνη της επικοινωνίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία με τη μεγάλη αίθουσα της ΕΕΧ να γεμίζει κόσμο. Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε πάρα πολλούς νέους ανθρώπους να αφιερώνουν το βράδυ του Σαββάτου τους σε μια εκδήλωση για την επιστήμη της χημείας και τους τρόπους επικοινωνίας της.

Φωτογραφίες της εκδήλωσης στο συνημμένο ΔΤ

Το Επιστημονικό Τμήμα Αναλυτικής Χημείας της Ε.Ε.Χ. σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής & Κυκλάδων της Ε.Ε.Χ., μέσω του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ της επαγγελματικής απασχόλησης των χημικών, διοργανώνει στις 30 Νοεμβρίου 2019 ημέρα Σάββατο σεμινάριο με θέμα:

ISO 13528:2015

ΣΧΗΜΑΤΑ ΔΙΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ,

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η διοργάνωση αυτή απευθύνεται σε όλους τους επιστήμονες που απασχολούνται σε εργαστήρια, και θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ή να λύσουν απορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε διεργαστηριακές δοκιμές, τον τρόπο που γίνεται η στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων των συμμετεχόντων, και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων σε σχέση με το κάθε εργαστήριο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 17025:2017. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει σε περιπτώσεις σχημάτων με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, και πως η συμμετοχή του εργαστηρίου σε μια τέτοια διοργάνωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση της τεχνικής του ικανότητας.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Ε.Χ., και ο αριθμός των ατόμων που θα το παρακολουθήσουν θα είναι μέχρι 30. Το κόστος της συμμετοχής ανέρχεται σε 60 € για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Ε.Ε.Χ. (100 € για τα μη οικονομικά τακτοποιημένα) , και 120 € για τα μη μέλη της Ε.Ε.Χ.,

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 26 Νοεμβρίου 2019 και να έχουν τακτοποιήσει μέχρι 27 Νοεμβρίου 2019 το θέμα της οικονομικής τους συμμετοχής, σε διαφορετική περίπτωση θα χαθεί η προτεραιότητά τους. Αν υπάρχει ενδιαφέρον από περισσότερους συμμετέχοντες, τότε ανάλογα με τον αριθμό τους θα προγραμματισθεί και νέος κύκλος σεμιναρίου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο, καθώς και ερωτήσεις, μπορούν να γίνονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Η σειρά προτεραιότητας θα τεκμηριώνεται μέσω της ημερομηνίας αποστολής της δήλωσης.

Η ΔΕ ΠΤΑΚ

Στο πλαίσιο της λειτουργίας των Χημικών Χρονικών η ΕΕΧ δημοσιεύει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση δύο θέσεων μελών συντακτικής επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν έως 30.11.2019 τα βιογραφικά τους στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Κανονισμός Λειτουργίας συνημμένος

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Νοέμβριος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30