Ανακοινώσεις

Η Ελληνικη Ενωση Εργαστηριων, ως Εθνικο μελος της ΙΜΕΚΟ (International Measurement Confederation) διοργανωνει στη Θεσσαλονικη σε συνεργασια με το Εργαστηριο Χημειας και Τεχνολογιας Τροφιμων του Χημικου Τμηματος του Αριστοτελειου Πανεπιστημιου Θεσσαλονικης, Διεθνες Συνεδριο απο την 1η εως τις 4 Οκτωβριου 2017 με θεμα :

'3rd IMEKO FOODS - Metrology promoting Standardization and Harmonization in Food and Nutrition'

Περισσοτερα μπορειτε να δειτε στην ιστοσελιδα του Συνεδριου :

http://imekofoods3.web.auth.gr/

Πληροφοριες στο :hellaslb@otenet.gr&imekofoΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

The deadline for abstract submission (1stMarch 2017) will be over soon!

Dear Colleagues,

We would like to inform you that thedeadline for abstract submissionfor the 3rdIMEKOFOODSConference (TC23) “Metrology Promoting Standardization and Harmonization in Food and Nutrition” to be held on 1-4 October 2017 in Thessaloniki, Greeceis approaching!

The topics of the Conference are:

Model development and assessment

·Structure – activity prediction models

·Shelf life models

·Predictive models in food microbiology

·Exposure predictive models

·Human digestion models

·Experimental design models

·Other models

Method development and evaluation

·New methods and devices

·Reference materials

·Method validation

·Quality, authenticity, traceability and safety criteria/markers

·Omics approaches

Data evaluation and uses

·Metrological traceability

·Measurement uncertainty

·Sensory analysis

·Chemometrics

·Food composition databases

·Data transferability

Product standardization and certification

·Natural products/extracts

·Pharmafoods

·Medicalfoods

·Food supplements

·Imitationfoods

·Religious certificates

·Allergens

·PDOs / PGIs / organicfoods/ traditional speciality guaranteed (TSGs)

·Nutrition and health claims

Formore informationplease visit:

http://imekofoods3.web.auth.gr/t%ce%bfpicssessions/

Tosubmit your abstract, please send it as an attached file to:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ForOnline Registrationplease go to:

http://imekofoods3.web.auth.gr/registration/online-registration/

Την Παρασκευή 17-02-2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα γραφεία της ΕΕΧ η δεύτερη εκδήλωση της σειράς ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕΧ, με θέμα:

«ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΕΧ, παρά την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και την οικονομική δυσπραγία, να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο :

  • Να προσφέρει τεχνογνωσία και ενημέρωση τόσο για τους νέους, όσο και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία επιστήμονες του κλάδου, έχοντας βαθιά πεποίθηση ότι η έξοδος από την κρίση περνά μέσα από την γνώση και την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας,
  • Να λειτουργήσει ανταποδοτικά έναντι των συναδέλφων παρέχοντας σημαντικές επιστημονικές πληροφορίες,
  • Να γίνει κάποια στιγμή η ΕΕΧ και πάλι το σπίτι των χημικών, ένα σπίτι στο οποίο θα ενημερώνονται, θα καταθέτουν τους προβληματισμούς τους, θα συζητούν και γιατί όχι θα παράγουν φρέσκιες ιδέες και καινοτόμες πρακτικές.

Η ΕΕΧ εκτιμά ότι για την αποφυγή διενέξεων και τον πραγματικό εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών Υγείας και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας πρέπει:

  • Επιτέλους να αναδειχτείτο θέμα των ειδικοτήτων Κλινικής Χημείας,Γενετικής και τωνάλλωνσχετικών κλάδων οι οποίοι εμπλέκονται στον in vitro εργαστηριακό τομέα σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα (ευρωπαϊκήοδηγία 5/96) και να προβλεφθεί το περιεχόμενό σπουδών της ειδικότητας κατά τα πρότυπα της Ευρώπης.
  • Να προβλεφθεί η κατάταξη – εξέλιξη των Κλινικών Χημικών, Βιοχημικών, Βιολόγων οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αλλά και αυτών που θα ενταχθούν στο μέλλον.

Οι Κλινικοί Χημικοί , Βιοχημικοί, Βιολόγοι να συνυπογράφουν μαζί με τους γιατρούς την Εκπαίδευση των ειδικευομένων γιατρών και άλλων επιστημόνων.

Κυρία Υπουργέ

Γνωρίζοντας την αγάπη σας για την τέχνη και την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, μέρος της οποίας αποτελούν τα αρχεία και τα όργανα του Μουσείου, σας παρακαλούμε να ορίσετε μία συνάντηση, στην οποία σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Συνταξιούχων της ΕΕΧ που έχει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια διάσωσης του Μουσείου, την Εταιρεία Φίλων του Μουσείου Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας και μέλη του ΔΣ του 1996 να σας εκθέσουμε την πολυσύνθετη και πολύπλοκη διαδικασία για τη λειτουργία του Μουσείου.

Προσβλέποντας στην προσωπική σας παρέμβαση, για την οποία γενιές θετικών επιστημόνων θα σας είναι ευγνώμονες, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συνεργασία.

Ακολουθήστε μας