Ανακοινώσεις

To Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών –διοργάνωσε το 6ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας από 5 έως 7 Μαΐου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός”, ΔΕΘ - HELEXPO. Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου ήταν οι φορείς: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας, Τμήμα Χημείας ΑΠΘ,Συμβούλιο Περιβάλλοντος ΑΠΘ, Σύνδεσμος Χημικών Βορείου Ελλάδος, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Ελληνικό Δίκτυο Πράσινης Χημείας. Το συνέδριο τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του ΑΠΘ, του ΑΤΕΙΘ και του ΤΕΙΔΜ.
Το Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας διοργανώνεται κάθε 3 χρόνια στη Μακεδονία και στοχεύει να αποτελεί ένα βήμα για τους επιστήμονες, μηχανικούς και εκπαιδευτικούς που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου που επιτελείται στην Ελλάδα, στην ανταλλαγή απόψεων, στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη, στη διατύπωση συμπερασμάτων και προτάσεων για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος με παράλληλη ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου στο συνημμένο

Την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ, εκδήλωση με θέμα την Πρακτική Άσκηση στο επάγγελμα του χημικού. Η ημερίδα διεξήχθη μετά από πρόταση πολλών φοιτητών που παρακολούθησαν την εκδήλωση με θέμα την Επαγγελματική απασχόληση των χημικών που διοργανώθηκε στις 10 Μαρτίου 2017 στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Χημείας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος της ΔΕ του ΠΤΚΔΜ και Καθηγήτρια του Τμήματος Χημειας του ΑΠΘ, κ. Βικτωρία Σαμανίδου, η οποία τόνισε ότι το ΠΤΚΔΜ θέλοντας να κάνει πράξη μια από τις βασικές επιδιώξεις της ΕΕΧ που είναι η ανάπτυξη της επιστημονικής, και της επαγγελματικής συνείδησης, καθώς και η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των συνάδελφων, κάλεσε τα μέλη του που ενδιαφέρονται να απασχολήσουν φοιτητές του Τμήματος Χημείας, στην επιχείρηση ή στο φορέα που εργάζονται, να δηλώσουν συμμετοχή στο σύστημα της Πρακτικής, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις απασχόλησης και να διευρυνθεί το δίκτυο των φορέων και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου στο συνημμένο

Την Παρασκευή 28 Απριλίου διοργανώθηκε Εσπερίδα με θέμα: «Πόσιμο Νερό πηγή ζωής» στο Συνεδριακό Κέντρο Εκάβη της Κατερίνης, σε συνδιοργάνωση από το Σύνδεσμο Χημικών Βορείου Ελλάδος, το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Πιερίας και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης.

Συντονιστής της Εσπερίδας ήταν ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Χημικών Βορείου Ελλάδος, κ. Πολυχρόνης Καραγκιοζίδης.

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου στο συνημμένο

Ημερομηνία διεξαγωγής: 23 Ιουνίου 2017

Τόπος διεξαγωγής: Γραφεία ΕΕΧ- Κάνιγγος 27-6ος όροφος

Εγγραφές: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΒΙΠΥΣ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ – ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Ακολουθήστε μας