Ανακοινώσεις

Η Δ.Ε. της Ένωσης Ελλήνων Χημικών πραγματοποιεί ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκπροσώπησή της (εθελοντικά), από έναν ιδιώτη χημικό (και έναν αναπληρωματικό), στην μόνιμη επιτροπή διαιτησίας του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες της επιτροπής και του εκπροσώπου καθορίζονται από το ΠΔ 31/12-01.1979 «Διαιτησία του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών».

  1. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 31/1979/ Άρθρο 5 -στον κατάλογο περιλαμβάνονται οι χημικοί -οι οποίοι θα πρέπει να διακρίνονται για το ήθος τους – ακεραιότητα – εντιμότητα - εμπειρία.
  2. Υπάρχει αμοιβή για τους διαιτητές / για το Διαιτητικό Δικαστήριο - η οποία εξαρτάται από το ύψος της διαφοράς.
  3. Στο Προεδρικό Διάταγμα - Άρθρο 33- αναφέρεται πώς υπολογίζεται η προκαταβολή των δαπανών. Η τελική διαιτητική απόφαση περιλαμβάνει όλα τα ποσά και τις αμοιβές των διαιτητών ξεχωριστά .

Στην αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα συνεκτιμηθούν:


α. Η γνώση του σχετικού αντικειμένου όπως προκύπτει από επαγγελματική εμπειρία στον Ιδιωτικό τομέα, συμμετοχή σε επιτροπές και συμβούλια, θέση Προέδρου ή Συντονιστή σε επιτροπές, συμβούλια, οργανισμούς.

Β. Η ενασχόληση και η συμμετοχή στις δραστηριότητες της Ε.Ε.Χ

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι να αποστείλουν έως την ΔΕΥΤΕΡΑ 02/10/2017 τα βιογραφικά τους στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΒΕΑ

Το επιστημονικό τμήμα Χρώματα, Βερνίκια, Μελάνια της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, σε συνεργασία με την Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις εργασίες τους για το 13ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, με στόχο την παρουσίαση των επιστημονικών τους ευρημάτων. Αυτό το μείζονος σημασίας συμπόσιο για τη βιομηχανία επιστρώσεων, θα λάβει χώρα στις 15-16 Μαρτίου 2018.

The Paints, Varnishes and Inks Division of the Greek Chemist Association, is calling for abstracts for research achievements to be presented at the 13th Paints Symposium. This major technology forum for the coatings industry will take place on 15-16 March 2018.

Συνημμένα

13th Paints Symposium - 1st Annoucement

Πρόσκληση Υποβολής Εργασιών -Call for Papers

Οδηγίες προς συγγραφείς τεχνικού άρθρου-2017 Guide for Authors -Template

Συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω μη υποβολής ικανού αριθμού υποψηφιοτήτων, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Ε.Τ. Αναλυτικής Χημείας που είχαν προγραμματισθεί, σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ του Τμήματος για την Δευτέρα 18/09/2017, δεν θα πραγματοποιηθούν.

Τα μέλη του επιστημονικού τμήματος Αναλυτικής Χημείας θα ειδοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση για τις νέες προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων και διενέργειας των αρχαιρεσιών.

Η εφορευτική επιτροπή

Αγαπαλίδης Δαμιανός, Μπάκαλας Γεώργιος, Στρατηγάκης Μιχαήλ

αναπλ. Παπαχρήστου Χαρίκλεια

Η ΕΕΧ με αφορμή την ρύπανση που προκλήθηκε στο Σαρωνικό από την πετρελαιοκηλίδα που σχηματίστηκε από διαρροή πετρελαίου από το πλοίο «Αγία Ζώνη», και υπηρετώντας το ρόλο της για την προστασία του περιβάλλοντος, θεωρεί καθήκον της έναντι των πολιτών να ενημερώσει, αλλά και να θέσει εύλογα ερωτήματα.

περισσότερα στο συνημμένο Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε μας