Κεντρ. & Δυτ. Μακεδονίας 13/8/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΑΦΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2004 το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Αν. Μακεδονίας και Θράκης απαρτιζόμενο από τον πρόεδρο κ. Μελίδη Πάρη, τον Αντιπρόεδρο κ. Καραμανίδη Άρη και τα μέλη κ.κ. Καραμαλίδη Αθανάσιο και Παπαχρήστου Βασίλειο επισκέφθηκε τους βουλευτές του Νομού Σερρών κ.κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Θεόφλιο Λεονταρίδη και Μάρκο Μπόλαρη.
Η επίσκεψή μας είχε ως σκοπό την ενημέρωσή τους για τις αρμοδιότητες, δραστηριότητες, παρεμβάσεις και το συμβουλευτικό χαρακτήρα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών σε θέματα που άπτονται την καθημερινότητά μας και όχι μόνο.

Εκθέσαμε το μεγάλο πρόβλημα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε σχετικά με την υποβάθμιση του μαθήματος της Χημείας στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τους ενημερώσαμε για την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με θέμα την υποβάθμιση τους μαθήματος της χημείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν για την αναβάθμισή του τώρα που πραγματώνονται συζητήσεις για αλλαγές στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ζητήσαμε να δραστηριοποιηθούν, να γίνουν αρωγοί και να στηρίξουν από το μετερίζι του ο καθένας το δίκαιο αίτημα, όπως και ίδιοι παραδέχθηκαν, της αναβάθμισης του μαθήματος της χημείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θεωρήθηκε από όλους τεράστια αδικία και παραλογισμός η αναιτιολόγητη περιθωριοποίηση του μαθήματος της χημείας και η δυνατότητα εισαγωγής σε τμήματα των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., όπου απαιτούνται γνώσεις χημείας, μαθητών που δεν διδάχθηκαν και συνεπώς δεν εξετάσθηκαν χημεία στην Β΄ και Γ΄ λυκείου.
Μέσω των συναντήσεων αυτών ανοίχθηκε ένας δίαυλος επικοινωνίας και επαφής απαραίτητος και για την προβολή του έργου και των δραστηριοτήτων της ένωσης αλλά και της γνωριμίας με φορείς που μέχρι πρότινος αγνοούσαν την ύπαρξή μας. Ο κύκλος των επαφών με τους βουλευτές, νομάρχες και δημάρχους της Περιφέρειάς μας θα συνεχισθεί.
Οι ανωτέρω συναντήσεις στην πόλη των Σερρών πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα και έθεσαν τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες συμβουλευτικού χαρακτήρα στον επιστημονικό τομέα για θέματα που άμεσα ενδιαφέρουν το σύνολο των κατοίκων της Περιφέρειάς μας.
Σε όλους δόθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό και για τις δραστηριότητες της Ενώσεως αλλά και για το θέμα του μαθήματος της χημείας.

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30