Θεσσαλίας 11/12/2014

Επίσκεψη Δ.Ε. του Π.Τ. Θεσσαλίας στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας.

Στις 28 Νοεμβρίου 2014, ο πρόεδρος του Π.Τ. Θεσσαλίας Αριστοτέλης Κανλής και η αντιπρόεδρος Μαρία Τσακνάκη, επισκέφτηκαν στο γραφείο της την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και την ενημέρωσαν για τους σκοπούς και τις αρμοδιότητες της Ε.Ε.Χ., καθώς και για τα προβλήματα του κλάδου των χημικών, με προεξάρχον αυτό της ανεργίας κατά την περίοδο της κρίσης.

Η αντιπεριφερειάρχης, έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα του κλάδου, ενώ προσεγγίστηκε το θέμα της έλλειψης χημικών στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έλλειψη που επιφέρει σημαντικές συνέπειες, καθώς η ειδικότητα του χημικού αποτελεί σημαντική συνιστώσα σε κρίσιμους τομείς, όπως η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, η έρευνα, η καινοτομία, η τεχνολογία, η εφαρμογή της επιστήμης της χημείας στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας κ.α.

  Η κ. Κολυνδρίνη διαβεβαίωσε ότι, από τη μεριά της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, δρομολογούνται ήδη οι διαδικασίες, με πιέσεις προς τα συναρμόδια υπουργεία, για την πλήρωση των κενών.

 Τέλος, εκφράστηκε εκατέρωθεν η διάθεση για εποικοδομητική συνεργασία .

 Για το θέμα της έλλειψης χημικών, η Δ.Ε. αποφάσισε να συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κ. Μέγα. 

 

     

                                                 Για τη Δ.Ε

 

              Ο Πρόεδρος                                                       Η Γ. Γραμματέας

 

 

         Αριστοτέλης Κανλής                                                Xαρίκλεια Κούρτη

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30