Θεσσαλίας 13/6/2013

Μήνυμα Δ.Ε./ Π.Τ. Θεσσαλίας

Aγαπητοί συνάδελφοι

   Βρισκόμαστε σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης η οποία επιδρά αρνητικά σε όλες τις εκδηλώσεις μας και αναμφίβολα στη λειτουργία του συλλόγου μας και στην εξέλιξή μας ως χημικών.
   Τεράστια εμπόδια υψώνονται στην εύρεση επαγγελματικής απασχόλησης των νέων κυρίως συναδέλφων, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Eκτιμούμε ότι  πρωταρχική υποχρέωσή μας είναι να στηρίξουμε  τους συναδέλφους, παρεμβαίνοντας με συλλογική δράση και συγκροτημένο τρόπο στο δυσμενές περιβάλλον που ζούμε.
   Προς την κατεύθυνση αυτή η Δ.Ε.του Π.Τ. Θεσσαλίας αποφάσισε να κινηθεί επάνω στους εξής άξονες:
1)Στην έγκαιρη και ουσιαστική επικοινωνία με τους συναδέλφους
2)Στην παροχή βοήθειάς προς τους νέους συναδέλφους σε ότι αφορά στον προσανατολισμό τους στην αγορά εργασίας.
3)Στην οργάνωση δράσεων επιμορφωτικού χαρακτήρα σε όλους τους τομείς της Χημείας.(ήδη προετοιμάζουμε εκπαιδευτικό σεμινάριο «ενημέρωση και εκπαίδευση στους κανονισμούς REACH και C.L.P σε συνεργασία με το Γ.Χ.Κ)

Είναι φανερό ότι για  την υλοποίηση των ανωτέρω δραστηριοτήτων :
1)Απαιτείται η ενεργός  συμμετοχή όλων μας.
Ας πλαισιώσουμε όλοι την Ε.Ε.Χ. αφήνοντας πίσω αυτά που μας χωρίζουν και ας κοιτάξουμε μόνο αυτά που μας ενώνουν και μπορούν να μας κάνουν πιο δυνατούς.
2)Το Π.Τ θα πρέπει να στηριχθεί οικονομικά.
Με άδειο ταμείο δεν μπορεί να παρθεί καμία πρωτοβουλία. Είναι σημαντικό  να είμαστε συνεπείς στην καταβολή της συνδρομής μας.
Η Δ.Ε, χωρίς να παραγνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε ,κάνουμε έκκληση σε όλους οι οποίοι οφείλουν συνδρομές περασμένων ετών να καταβάλουν μέρος αυτών, έστω και 1 ή 2 συνδρομές ,ώστε να πάρουμε μια οικονομική ανάσα για  να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας .

 Συνάδελφοι
  Προκειμένου να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του «χημικού δυναμικού» του Θεσσαλικού χώρου επισυνάπτουμε ερωτηματολόγιο επαγγελματικής εξέλιξης και χαρτογράφησης των χημικών της Θεσσαλίας και σας καλούμε να το συμπληρώσετε και να μας το αποστείλετε το συντομότερο δυνατό. Θα είναι για μας ένα χρήσιμο «εργαλείο» για να αξιολογήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση και να προγραμματίσουμε  τις δράσεις μας προς τη σωστή κατεύθυνση και προς όφελος του συνόλου των συναδέλφων και του κλάδου μας γενικότερα.
    Εξάλλου η Περιφέρεια Θεσσαλίας προετοιμάζεται πυρετωδώς στα πλαίσια του προγράμματος για τη Περιφερειακή Στρατηγική Καινοτομίας και την   «έξυπνη» εξειδίκευση στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και θα πρέπει το Π.Τ.Θεσσαλίας να είναι παρόν και να συνδράμει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανάπτυξης με θέσεις και προτάσεις που θα είναι πολύτιμες για να δοθεί η απαραίτητη αναπτυξιακή ώθηση της περιοχής μας και της χώρας μας γενικότερα. Για το σκοπό αυτό η εμπειρία ,η τεχνογνωσία και η εξειδίκευση των συναδέλφων θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο.
  Σχετικά με το εκπαιδευτικό σεμινάριο «ενημέρωση και εκπαίδευση στους κανονισμούς REACH και C.L.P , το προγραμματίζουμε να διεξαχθεί στη Θεσσαλία  τον προσεχή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο θα είναι διήμερο εισαγωγικό  και η παρακολούθησή του θα είναι δωρεάν. Εντός του 2014 θα επακολουθήσει ,στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life Plus ,νέα εκπαίδευση στους ανωτέρω κανονισμούς και πρακτική άσκηση , ώστε οι συνάδελφοι να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία  που θα τους βοηθήσει να ασχοληθούν και επαγγελματικά με το αντικείμενο. Θα χορηγηθούν και επίσημες βεβαιώσεις παρακολούθησης. στους συμμετέχοντες. Παρακαλείσθε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας προκειμένου να έχουμε εικόνα του αριθμού των συναδέλφων που θα το παρακολουθήσουν.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-37421 (Τρίτη και Πέμπτη 19.00-21.00)
Εmail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας
 
                                               Για   τη Δ. Ε.

         Ο Πρόεδρος                                                              Η Γενική Γραμματέας

 Αριστοτέλης Κανλής                                                         Ελένη Παπαδοπούλου

 

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30