Εκδηλώσεις 16/3/2005

Eπιστημονική εσπερίδα με θέμα:Ασφαλής Παραγωγή Προϊόντων Κρέατος

15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2005
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Στα πλαίσια του κοινοτικού προγράμματος Leonardo da Vinci II :
" Meat Safety Production Training "

ΕΕΧ

ΕΕΚΧΜ

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, η Ένωση Ελλήνων Χημικών, σε συνεργασία με το Επιστημονικό & Επιμορφωτικό Κέντρο Χημικών Μηχανικών και τη στήριξη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου διοργάνωσαν, την Τρίτη 15 Μαρτίου , επιστημονική εσπερίδα με θέμα « Ασφαλής Παραγωγή Προϊόντων Κρέατος ». Η εσπερίδα οργανώθηκε στα πλαίσια του κοινοτικού προγράμματος Leonardo da Vinci II και βασίσθηκε κατά μεγάλο μέρος στο υλικό που είχε ετοιμασθεί για το υποπρόγραμμα " Safety Meat Production Training ", στο οποίο συμμετείχαν, ως εκπρόσωποι της χώρας μας η ΕΕΧ και το ΕΕΚ Χ-Μ.

Η εσπερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμούς που απηύθυναν:
|• ο Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων κ. Ν. Κατσαρός ,
• ο Πρόεδρος του ΕΕΚ Χημικών Μηχανικών και Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Χημικών Βιομηχανιών κ. Παν. Σκαρλάτος και
• ο Πρόεδρος της ΕΕΧ κ. Μιχ. Χάλαρης

Η πρώτη ομιλία έγινε από τον Δρα Απ. Ράντσιο , επίκουρο καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είχε θέμα τα « Ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ». Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε η Κα Εύα Φωτοπούλου (ΕΕΚ Χ-Μ) η οποία παρουσίασε τα γενικά στοιχεία και την ιστοσελίδα του προγράμματος « Safety Meat Production Training ». Ακολούθησε ο χημικός Σπ. Ιλαντζής , επιστημονικός συνεργάτης της ΕΕΧ, που παρουσίασε την εισήγησή του με θέμα « Τροφογενείς κίνδυνοι και ασφάλεια τροφίμων».

Στο β' μέρος της εσπερίδας, ο κ. Π. Σκιαδάς , χημικός μηχανικός, επιστημονικός συνεργάτης του ΕΕΚ Χ-Μ αναφέρθηκε στο « σύστημα HACCP και τις αρχές του » και ο Δρ. Γ. Μπόσκου , λ έκτορας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου παρουσίασε την εισήγηση με θέμα « Ανάγκες εκπαίδευσης στις μονάδες παραγωγής κρέατος ». Η εσπερίδα έκλεισε με την ομιλία της Κας Αν. Λεκάκου , ε πιστημονικής υπευθύνου για το Safe Meat , για την « Ε υρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία για το κρέας και τα προϊόντα αυτού ».

`Ηταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εσπερίδα, που αποτίμησε την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα του κρέατος και των πουλερικών στην Ελλάδα και παράλληλα παρουσίασε στο κοινό τα βασικά κείμενα εργασίας του προγράμματος " Safety Meat Production Training ". Τα συμπεράσματα της έρευνας που έχει διενεργηθεί, μαζί με ουσιώδεις γνώσεις για το κρέας και τα προϊόντα του, πρόκειται να κοινοποιηθούν ευρύτερα, στο άμεσο μέλλον, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Χημικών

http :// www . safety - meat . org

* είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31