Εκδηλώσεις 9/7/2004

Διαλέξεις Ωνάση 2004: Συνεργασία Ιδρύματος Ωνάση και Ι.Τ.Ε

To Ίδρυμα Ωνάση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), διοργανώνει και εφέτος, όπως κάθε χρόνο από το 2001, κύκλους σεμιναριακών διαλέξεων υψηλού επιστημονικού επιπέδου “The Onassis Foundation Science Lecture Series”, διάρκειας μίας εβδομάδος έκαστος. Οι διαλέξεις θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο της Κρήτης κατά τον μήνα Ιούλιο 2004.

• Ο κύκλος Φυσικής (5-9 Ιουλίου) έχει ως θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στη Θεωρητική Φυσική των Πεδίων και των Χορδών. Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Edward Witten (Πανεπιστήμιο Princeton) που έχει τιμηθεί με το Fields Medal, την ύψιστη διάκριση στα μαθηματικά. Ο Witten θεωρείται ως ο διαπρεπέστερος θεωρητικός φυσικός της εποχής μας.

Ομιλητές θα είναι επίσης οι: Ιωάννης Μπάκας (Πανεπιστήμιο Πάτρας), Ηλίας Κυρίτσης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), Igor Klebanov (Πανεπιστήμιο Princeton), Chiara Nappi (Πανεπιστήμιο Princeton), Ashoke Sen (Ερευνητικό Ινστιτούτο Harish-Chandra) και Κώστας Σκεντέρης (Πανεπιστήμιο Amsterdam).

• Ο κύκλος Βιολογίας (12-16 Ιουλίου) έχει ως θέμα τις προοπτικές που ανοίγονται στη Βιολογία και την Ιατρική μετά την αποκωδικοποίηση του γονιδιώματος του ανθρώπου και άλλων οργανισμών και τον καθοριστικό ρόλο της Βιοπληροφορικής. Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Hamilton Smith (Πανεπιστήμιο Johns Hopkins), Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής.
Ομιλητές θα είναι επίσης οι: Peer Bork (EMBL), Clyde Hutchison III (Πανεπιστήμιο North Carolina), Φώτης Καφάτος (EMBL), Αριστείδης Πατρινός (DOE) και J. Craig Venter (Center for the Advancement of Genomics).

• Ο κύκλος Χημείας – Φυσικής (19-23 Ιουλίου) έχει ως θέμα την επανάσταση που έχει ήδη επιφέρει και θα επιφέρει περισσότερο στο μέλλον η Νανοτεχνολογία. Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Sir Harold Kroto (Πανεπιστήμιο Sussex), Βραβείο Νόμπελ Χημείας.
Ομιλητές θα είναι επίσης οι: Αντώνης Ανδριώτης (ΙΤΕ), Φαίδων Αβούρης (IBM), Michael Aziz (Πανεπιστήμιο Harvard), Roberto Cingolani (Πανεπιστήμιο Lecce, INFM), Morinobu Endo (Πανεπιστήμιο Shinshu & Denko K.K.) και Ευθύμιος Καξίρας (Πανεπιστήμιο Harvard, (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ΙΤΕ).

Δείτε περισσότερα στο http://www.forth.gr/onassis/

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31