Συνεντεύξεις-Ομιλίες 11/3/2019

Δημοσιογραφικό αφιέρωμα στην ΕΕΧ

Από το 1995 η 11η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια ημέρα Χημείας, με στόχο να υπενθυμίζει στους πολίτες όχι μόνο ότι η επιστήμη της Χημείας βρίσκεται παντού – στη διατροφή, σε θέματα ενέργειας, στα φάρμακα και σε πληθώρα άλλων τομέων αλλά και ότι είναι η βασική επιστήμη με την οποία κατανοούμε τον κόσμο και βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας μελετώντας και δίνοντας λύσεις σε θέματα περιβάλλοντος, υγείας , νέων υλικών και σε πολλά άλλα πεδία.

Η χημεία άλλωστε θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η «κεντρική θετική επιστήμη» γιατί συνδέεται με τη Φυσική (μέσω της Φυσικοχημείας), τη Γεωλογία (μέσω της Γεωχημείας) αλλά και τη Βιολογία (μέσω της Βιοχημείας).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σχεδόν το σύνολο των εξαγωγών της Ελλάδας έχει να κάνει με προϊόντα που σχετίζονται με τη χημεία, καθιστώντας την έτσι μια εξαιρετικά σημαντική επιστήμη για τη οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας.

Με αφορμή λοιπόν τη φετινή Πανελληνία Ημέρα Χημείας, σας παρουσιάζουμε ένα μικρό αφιέρωμα στην Ένωση Ελλήνων Χημικών και των δράσεων της, με σύντομες συνεντεύξεις στελεχών της.

Δείτε το αφιέρωμα εδώ

Ακολουθήστε μας