Δελτία τύπου 4/6/2015

Ανακοίνωση της Ε.Ε.Χ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και τονίζει, ότι η αποτελεσματική προστασία του Περιβάλλοντος είναι αντικείμενο καθημερινής πρακτικής μέσω των δράσεων καθενός στο χώρο που ζει και εργάζεται και όχι αντικείμενο ετήσιου εορτασμού.

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών, ως επίσημος σύμβουλος του Κράτους σε θέματα Χημείας, επί σειρά ετών καταθέτει προτάσεις που αποβλέπουν στην αειφόρο οικονομική ανάπτυξη με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος.

Στόχοι μας είναι η αποκατάσταση της αρμονίας με το περιβάλλον, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, αλλά και η παράδοση στην επόμενη γενιά ενός κόσμου καλύτερου από αυτόν που παραλάβαμε.

Η ανακύκλωση, η επανάχρηση, η κομποστοποίηση είναι μερικές από τις δράσεις που ο πολίτης μπορεί να εφαρμόσει στην καθημερινότητα του, εφόσον η πολιτεία συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση με ολοκληρωμένα προγράμματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και με παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, ώστε να ευαισθητοποιήσει όλο και περισσότερους να συμμετέχουν σε δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον και να ενθαρρύνει τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή.

Ταυτόχρονα, στη δύσκολη για τη χώρα σημερινή οικονομική κατάσταση, η οποία καθιστά την οικονομική ανάπτυξη πρωταρχικό ζητούμενο, η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της χώρας μας κρίνεται αναγκαία.

Είναι όμως θεμελιώδες, παρά τη συγκυρία, να μην διολισθήσουμε σε εκπτώσεις σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας, θέματα προστασίας των περιοχών ιδιαιτέρου φυσικού κάλους, των υγροβιοτόπων και της βιοποικιλότητας.

Οι άμεσες και έμμεσες δράσεις προστασίας του Περιβάλλοντος μέσω του αυστηρού έλεγχου και της παραδειγματικής τιμωρίας των παραβατών, αλλά και η ταυτόχρονη ενθάρρυνση και επιβράβευση «πράσινων» πρακτικών στην ενέργεια και τη βιομηχανία αποτελούν πρωταρχικούς στόχους.

Η ΕΕΧ, ο Επιστημονικός φορέας των Χημικών, γνωρίζει καλά ότι η προστασία του Περιβάλλοντος και η εφαρμογή κανόνων αειφόρου ανάπτυξης δεν μπορεί παρά να έχει διεπιστημονική προσέγγιση και γι΄ αυτό καλεί όλους τους εμπλεκόμενους επιστημονικούς φορείς σε διαβούλευση, με στόχο την επικαιροποίηση και την αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου για το Περιβάλλον.

Ας γίνει η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2015 η αφετηρία συνεννόησης και συνεργασίας για μία βιώσιμη ανάπτυξη, όπου άνθρωπος, οικονομία και φυσικό περιβάλλον θα συνυπάρχουν αρμονικά.

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31