Δελτία τύπου 25/5/2018

Καύση στερεών αποβλήτων και ειδικότερα RDF-SRF

ΑΘΗΝΑ 24-05-2018

ΠΡΟΣ

  1. ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΥΠΕΚΑ, Κ. Α. ΣΚΛΗΡΗ
  2. ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘ. ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ. Κ Ρ. ΜΠΑΤΜΑΝΟΓΛΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΚΑΥΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ RDF-SRF»

Αξιότιμη κ. Προϊσταμένη

Η ΔΕ της ΕΕΧ απευθύνεται σε σας σχετικά με το θέμα της καύσης στερεών αποβλήτων από την τσιμεντοβιομηχανία, το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας.

Θα θέλαμε, αν είναι εφικτό, να μας ενημερώσετε για τα ακόλουθα θέματα:

  1. Κανονισμοί και εθνική νομοθεσία αναφορικά με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, τους όρους καύσης, αλλά και εισαγωγής ή διασυνοριακής μεταφοράς (προδιαγραφές, συνοδευτικά έγγραφα, επισήμανση, δελτία δεδομένων ασφαλείας, χημικές αναλύσεις κλπ).
  2. Μέθοδοι δειγματοληψίας και ανάλυσης τουRDFκαι τουSRF(πρότυπα ΕΝ), τρόπος κατάταξης στις επιτρεπτές κλάσεις, αλλά και επιτρεπτή σύνθεση του εν λόγω καυσίμου (π.χ αν υπάρχουν όρια στο ποσοστό πλαστικού, χαρτιού κλπ).
  3. Αν είναι επιτρεπτό η τέφρα να προστίθεται στο τσιμέντο και αν προβλέπεται από τη νομοθεσία η επισήμανση του προϊόντος σύμφωνα με τονCLP.

Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να δημιουργήσουμε μια βάση δεδομένων με τους κανονισμούς και την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ώστε να μπορούμε να τοποθετηθούμε στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, αλλά και να ενημερώσουμε υπεύθυνα και με επιστημονικά στοιχεία.

Παρακαλούμε αν διαθέτετε συγκεντρωμένα στοιχεία ή μπορείτε να μας παραπέμψετε στην σχετική νομοθεσία να μας ενημερώσετε σχετικά.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με εκτίμηση

Για τη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΕΧ

Η Πρόεδρος Φιλλένια Σιδέρη

Η Γενική Γραμματέας Ευγενία Λαμπή

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ