Δελτία τύπου 18/6/2004

Κοινή δράση των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων και ενώσεων

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλο επισκέφθηκαν την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2004, στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, οι Πρόεδροι των επιστημονικών επαγγελματικών φορέων κ.κ. Γιάννης Αλαβάνος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Δημήτρης Παξινός του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Μανόλης Καλοκαιρινός του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Παπαβασιλείου του ΓΕΩΤΕΕ, Χάρης Αλαμάνος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Χάλαρης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Δρακούλης Φουντουκάκος του ΕΒΕΑ, ως εκπρόσωποι νομικών προσώπων και ενώσεων, που έχουν θεσμικό ρόλο συμβούλου της Πολιτείας.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντάσσεται στις πρωτοβουλίες κοινής δράσης, που έχουν αναλάβει οι επιστημονικοί επαγγελματικοί φορείς. Οι Πρόεδροι των φορέων πρόκειται να ενημερώσουν τον κ. Κ. Στεφανόπουλο για τις θέσεις και τις προτάσεις τους και το πεδίο της κοινής δράσης τους η οποία αφορά:

-Στην διεύρυνση του κατοχυρωμένου από το Σύνταγμα και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ρόλο τους, ως θεσμοθετημένων συμβούλων της Πολιτείας.

-Σε θέματα Παιδείας, επαγγελματικών και ακαδημαϊκών ισοτιμιών. Απόφαση των φορέων είναι να προχωρήσουν από κοινού στην ίδρυση Γραφείου στις Βρυξέλλες, ώστε να έχουν πιο άμεση πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε θέματα που αφορούν στην Παιδεία και την ανάπτυξη της χώρας.

-Στα θέματα Περιβάλλοντος, προωθώντας τη συγκρότηση ενιαίου φορέα από εκπροσώπους όλων των επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, ο οποίος θα αναλάβει το ρόλο «Συνηγόρου του Πολίτη για το Περιβάλλον›.

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

Στο πλαίσιο αυτής της κοινής πρωτοβουλίας τους οι εκπρόσωποι των επιστημονικών επαγγελματικών φορέων θα επιδιώξουν συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις θέσεις και τις προτάσεις τους. Επίσης πρόκειται να ζητήσουν τη συμβολή τους για να εφαρμόζεται και όπου απαιτείται να συμπληρωθεί η νομοθεσία, ώστε να είναι ουσιαστική η συμμετοχή των φορέων και να γίνεται σε βάθος διάλογος μεταξύ των φορέων και της Πολιτείας για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και σημαντικές αποφάσεις, που αφορούν σε τομείς επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος τους

Συνάντηση με τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ Θ. Ξανθόπουλο

Στο μεταξύ οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων πραγματοποίησαν την Πέμπτη 3 Ιουνίου στο ΤΕΕ συνάντηση με τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ και πρώην Πρύτανη Ε.Μ. Πολυτεχνείου κ. Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο και αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντός.

Συνάντηση με ευρωβουλευτές.

Την ίδια ημέρα οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων είχαν επίσης στα γραφεία του ΤΕΕ, συνάντηση με ευρωβουλευτές υποψηφίους όλων των κομμάτων, που συμμετείχαν στις προηγούμενες ευρωεκλογές και θέτουν εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές της 13ης Ιουνίου 2004

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να υπάρξει στη νέα θητεία του Ευρωκοινοβουλίου στενότερη συνεργασία ευρωβουλευτών και φορέων πάνω σε ζητήματα, όπως αυτά που αφορούν την Ανώτατη Παιδεία και τα επαγγελματικά δικαιώματα, ενόψει μάλιστα των σημαντικών διεργασιών και της διαμόρφωσης νέων Οδηγιών που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, αλλά και σε άλλα ζητήματα, όπως αυτά του περιβάλλοντος, της ενέργειας, της βιομηχανίας, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής κ.ά.

Από πλευράς υποψήφιων ευρωβουλευτών παραβρέθηκαν: Από τη Νέα Δημοκρατία οι κ.κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και Γιάννης Γκλαβάκης, γεωπόνος, από το ΠΑΣΟΚ η κα Ολγα Κουρίδου, μεταλλειολόγος, από το ΚΚΕ ο κ. Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και από τον Συνασπισμό της Αριστεράς ο Νίκος Χουντής, Ευρωβουλευτής ηλεκτρολόγος μηχανολόγος.

Στη συνάντηση από πλευράς φορέων παραβρέθηκαν οι πρόεδροι του ΤΕΕ κ. Γιάννης Αλαβάνος, του ΔΣΑ κ. Δημήτρης Παξινός, του ΕΒΕΑ κ. Δρακούλης Φουντουκάκος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Χάρης Αλαμάνος, του ΓΕΩΤΕΕ κ. Γιώργος Παπαβασιλείου και της Ένωσης Ελλήνων Χημικών κ. Μιχάλης Χάλαρης, ο ΑΆ Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ κ. Μανώλης Δρακάκης και τα μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ κα. Βιβή Μπάτσου, Γιάννης Θεοδωράκης και Αντώνης Πρωτονοτάριος.

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30