Δελτία τύπου 10/6/2004

Οι Επιστημονικοί και Επαγγελματικοί Φορείς συντονίζουν την δράση τους για το περιβάλλον

Συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων της χώρας και αποφάσισαν να συντονίσουν την δράση τους σε θέματα προστασίας Περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση αποφασίστηκε η συνεργασία των Φορέων προκειμένου να αναδείξουν την σημασία του Περιβάλλοντος στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας καθώς και την ανάγκη προστασίας και διατήρησης του Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του ρόλου τους ως θεσμοθετημένων συμβούλων της Πολιτείας.

Η συνεργασία αυτή θα αποτυπωθεί σε Μνημόνιο Αρχών, η επεξεργασία του οποίου ξεκίνησε ήδη (έχει ήδη δρομολογηθεί).
Ο συντονισμός αυτός κρίθηκε αναγκαίος προκειμένου να υπάρξει συμβολή στην περαιτέρω διαμόρφωση περιβαλλοντικού λόγου και ευαισθητοποίηση από τους ίδιους τους φορείς της επιστήμης, της παραγωγής και της Κοινωνίας.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν απο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας οι Γ. Αλαβάνος, Πρόεδρος, Κ. Γουβάλας και Π. Μπάτσου, Μέλη της ΔΕ, Χ. Θεοχάρη, επιμελήτρια της Μόνιμης Επιτροπής Οικολογίας & Περιβάλλοντος, Σ. Παπαγρηγορίου, συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας της HELECO Ά05, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο Κ. Διάκος, από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο Μ. Καλοκαιρινός, Πρόεδρος, από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ο Γ. Παπαβασιλείου, Πρόεδρος, από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας οι Γ. Σκλαβούνος και Μ. Κουτσογιαννάκης, από την Ένωση Ελλήνων Χημικών ο Γ. Αρβανίτης και από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών οι Α. Κλαουδάτος, μέλος ΔΣ και Θ. Κυρατσούλης, σύμβουλος.

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31