Δελτία τύπου 14/6/2013

Δελτίο Τύπου της ΕΕΧ - Εξελίξεις στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Ανακοίνωση της Δ.Ε. της Ε.Ε.Χ αναφορικά με τις εξελίξεις στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Η Ε.Ε.Χ. παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο των Μ.Μ.Ε. με έντονη ανησυχία και προβληματισμό. 

Εκτιμούμε ότι η μονομερής και αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αποτελεί σε μια πρώτη ανάγνωση πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού και έλλειψη σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Σε μία δεύτερη όμως ανάγνωση, η απόφαση αυτή παραπέμπει σε κινήσεις πανικού που συνδέονται με την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδιασμού σε κεντρικό επίπεδο για τον εξορθολογισμό των κρατικών δομών έγκυρα και έγκαιρα, ώστε να αποφεύγονται οι οριζόντιες λύσεις που στερούνται έστω και της στοιχειώδους δικαιοσύνης.

Η Ε.Ε.Χ. αντιλαμβάνεται την ανάγκη του εκσυγχρονισμού και του εξορθολογισμού του κράτους και του δημόσιου τομέα σε όλα τα επίπεδα, όπως ήδη έχει τονίσει και στις μέχρι τώρα παρεμβάσεις της, όπως για παράδειγμα για το άρθρο 59 του ΥΠΠΑΤ, εμμένει όμως σταθερά στις θέσεις της ότι κάθε μεταβολή θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τους κανόνες της δημοκρατίας, να επιλύει τα προβλήματα με αξιοκρατικό και αντικειμενικό τρόπο, να είναι συστηματική, οργανωμένη και με συγκεκριμένο σκοπό και κυρίως να στοχεύει στην οικοδόμηση ενός δημοκρατικού κράτους δικαίου.

Στην απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης καμία  από τις πιο πάνω προϋποθέσεις δεν πληρείται, και γι΄ αυτό καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της άμεσα, σεβόμενη τις επιταγές της δημοκρατίας.

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31