Εκπαιδευτικά Νέα 20/7/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επιτυχίες Ελλήνων μαθητών στη 43η Ολυμπιάδα Χημείας

Δελτίο τύπου της ΕΕΧ για τις διακρίσεις των μαθητών μας στη 43η Ολυμπιάδα Χημείας

Μεσούντος του εορτασμού του Διεθνούς Έτους Χημείας, τα ευχάριστα νέα ήρθαν από τη γειτονική Τουρκία όπου και διεξήχθη η 43η Διεθνής Ολυμπιάδα Χημείας (International Chemistry OlympiadIChO). Δύο έλληνες μαθητές χάρισαν στην Ελλάδα ένα χάλκινο μετάλλιο και μία εύφημο μνεία. Πρόκειται για τονΣτέφανο Τύρο, από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα και τον Κυριάκο Γραμματικό από το 2ο ΓΕΛ Ρόδου, που ταξίδεψαν μέχρι την Άγκυρα της Τουρκίας και διαγωνίστηκαν μαζί με 273  μαθητές και μαθήτριες από 70 χώρες, στα πλαίσια της 43ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Χημείας.

 

Την ελληνική αποστολή αποτέλεσαν τέσσερις μαθητές, ο Στέφανος Τύρος, ο Κυριάκος Γραμματικός, οΡαφαήλ Καρτσιούκας (3ο ΓΕΛ Ρεθύμνου) και η Βασιλική Τάρα (30ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης) και δύο μέντορες, οΝ. Ψαρουδάκης, Επίκουρος Καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών και ο Δ. Κουλουμάσης, Χημικός-καθηγητής της Λεοντείου Σχολής. Η Διεθνής Ολυμπιάδα Χημείας πραγματοποιείται εδώ και 43 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα, με πρωτοβουλία της ΄Ενωσης Ελλήνων Χημικών, συμμετέχει τα τελευταία 22 χρόνια. Στην χώρα μας είχε διοργανωθεί το 2003.

Η διάκριση των μαθητών μας φέτος γίνεται πολύ πιο σημαντική αν λάβουμε υπόψη ότι το έτος 2011 έχει ανακηρυχθεί ως Διεθνές Έτος Χημείας.

Οι τέσσερις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν μεταξύ χιλίων και πλέον μαθητών και μαθητριών της Β΄και της Γ΄Λυκείου, που έλαβαν μέρος στον φετινό 25ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας(ΠΜΔΧ), ο οποίος διεξήχθη στις 2 Απριλίου 2011 σε 61 εξεταστικά κέντρα από την Ένωση Ελλήνων Χημικών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και δια Βίου Μάθησης.

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τα στελέχη της εκπαίδευσης και τους Πανεπιστημιακούς δασκάλους που συνέβαλαν στην διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού και στην προετοιμασία των μαθητών για τη κατάρτιση της εθνικής αποστολής. Ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τους μαθητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν και τους εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της ζωής τους.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο κάθε χρόνο στηρίζει ενεργά τόσο τον ΠΜΔΧ όσο και οικονομικά τη συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας.

Σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα και παρά την υποβάθμιση που έχει υποστεί η διδασκαλία της Χημείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα τελευταία δώδεκα χρόνια, οι επιτυχίες των μαθητών μας προσφέρουν αισιοδοξία για το μέλλον και ενισχύουν την εικόνα μιας Ελλάδας που αγωνίζεται, δουλεύει σκληρά και είναι αποτελεσματική.


Παιδιά σας ευχαριστούμε.

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31