Συνεργασία Χημικών για την Ένωση Ελλήνων Χημικών 3/7/2011

Ανακοίνωση της "Συνεργασίας Χημικών" για τη βάναυση επέμβαση των δυνάμεων καταστολής

Ανακοίνωση της Συνεργασίας Χημικών σχετικά με την αστυνομική βία και τα χημικά όπλα στους διαδηλωτές

Συνάδελφοι,

Η Ελληνική Δημοκρατία έζησε πριν λίγες μέρες τη χειρότερη ίσως στιγμή της στα μεταπολιτευτικά χρόνια, τιθέμενη στο απόσπασμα, αυτή τη φορά για να …εκτελεστεί από τα χημικά όπλα τα οποία έριχναν με μανία οι δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης.

Προς μεγάλη μας λύπη, απογοήτευση και εν τέλει οργή, γίναμε μάρτυρες γεγονότων που θύμιζαν πολεμικές τακτικές απέναντι σε ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες που αγωνιούν για την ανέχεια, την κοινωνική αδικία αλλά και την επαπειλούμενη, με κάθε τρόπο, εκποίηση του εθνικού μας πλούτου.

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε, πώς μια κυβέρνηση που κλίνει σε όλες τις πτώσεις τις λέξεις δημοκρατία και πατριωτισμό, χρησιμοποίησε χημικά όπλα που απαγορεύονται ακόμη και σε πολεμικές συρράξεις, με τέτοια σφοδρότητα εναντίον των πολιτών.

Ο κλάδος των Χημικών οφείλει να αντιδράσει τιμώντας την έννοια του επιστημονικού ήθους, και να καταδικάσει επίσημα τη βαναυσότητα των δυνάμεων καταστολής. Η ΕΕΧ είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας για να απαιτήσειεκ νέου να καταργηθεί η χρήση ασφυξιογόνων και δακρυγόνων αερίων ως μέσο καταστολής των κινητοποιήσεων.

 

 «Συνεργασία Χημικών για την ΕΕΧ»

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30